Νέες συσκέψεις στο υπουργείο για το βαμβάκι και το σιτάρι

Την πρώτη νίκη της στο κοινωνικό πεδίο σημειώνει η κυβέρνηση με τη σταδιακή αποχώρηση των αγροτών από τα περισσότερα μπλόκα μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτικών Συλλόγων. Είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες υποχωρούν χωρίς να πάρουν χρήματα, μόνο με την υπόσχεση ότι θα ικανοποιηθούν τα θεσμικά τους αιτήματα. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια κατευνασμού συνεχίζει να συνομιλεί με ομάδες αγροτών και να κρατά ανοιχτές τις πόρτες του υπουργείου για την επίλυση προβλημάτων.

Νέες συσκέψεις στο υπουργείο για το βαμβάκι και το σιτάρι | tovima.gr

Την πρώτη νίκη της στο κοινωνικό πεδίο σημειώνει η κυβέρνηση με τη σταδιακή αποχώρηση των αγροτών από τα περισσότερα μπλόκα μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτικών Συλλόγων. Είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες υποχωρούν χωρίς να πάρουν χρήματα, μόνο με την υπόσχεση ότι θα ικανοποιηθούν τα θεσμικά τους αιτήματα. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια κατευνασμού συνεχίζει να συνομιλεί με ομάδες αγροτών και να κρατά ανοιχτές τις πόρτες του υπουργείου για την επίλυση προβλημάτων. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή επανέλαβε ότι το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε και κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για αδιαλλαξία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έχει συγκαλέσει συσκέψεις για τη διαχείριση βασικών προϊόντων όπως το βαμβάκι και το σκληρό σιτάρι.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυρία Μπατζελή είναι ότι η αναστολή των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι θα ατονήσει το ενδιαφέρον για τα προβλήματα των αγροτών. Αλλωστε μόνο έτσι θα κρατήσει με το μέρος της τους «πράσινους» αγρότες, οι οποίοι δεν υστερούσαν σε μαχητικότητα από τους υπόλοιπους. Ως χθες τα «κόκκινα» και τα «γαλάζια» μπλόκα στη Θεσσαλία και στον Προμαχώνα εμφανίζονταν ανυποχώρητα, είναι αμφίβολο όμως αν μπορούν μόνα τους να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς. Η κρίση μπορεί να φαίνεται ότι εκτονώνεται σε αυτή τη φάση, όμως η δυσαρέσκεια στον αγροτικό κόσμο παραμένει. Σε κάθε ευκαιρία θα προγραμματίζονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. «Η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε τις κινητοποιήσεις στη λογική ότι η κρίση μπορεί να λειτουργήσει εξυγιαντικά και για τον αγροτικό τομέα» είπε στο «Βήμα FΜ» o κ. Γ.Φλωρίδης. «Νομίζω ότι όσο περνούσαν οι μέρες αυτό γινόταν πιο κατανοητό, ειδικά από εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες είναι πραγματικά κινηματικές, δηλαδή δεν έχουν κίνητρα άλλα. Και βεβαίως πρέπει να ξεπατωθεί, να ξεθεμελιωθεί, αυτό που ονομάζεται συνεταιριστική και συνδικαλιστική έκφραση σήμερα, η οποία αντί να στηρίζει το εισόδημα των αγροτών ζει σε βάρος τους» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk