Σκιώδες… πόιντ σύστεμ στη Ρηγίλλης

Σύστημα αξιολόγησης, ένα είδος πόιντ σύστεμ, των τομεαρχών της ΝΔ θέτει σε εφαρμογή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά . Επειτα από μια περίοδο παλινωδιών, προβληματικής εμφάνισης της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ και απουσίας πειστικού αντιπολιτευτικού λόγου από τους τομεάρχες, ο κ. Σαμαράς έστειλε σαφές μήνυμα: «Ολοι παρακολουθούνται και κρίνονται. Επιταχύνετε τους ρυθμούς σας». Η κλίμακα αξιολόγησης θα είναι διπλή και θα αφορά θετικές και αρνητικές επιδόσεις.

Σύστημα αξιολόγησης, ένα είδος πόιντ σύστεμ, των τομεαρχών της ΝΔ θέτει σε εφαρμογή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά . Επειτα από μια περίοδο παλινωδιών, προβληματικής εμφάνισης της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ και απουσίας πειστικού αντιπολιτευτικού λόγου από τους τομεάρχες, ο κ. Σαμαράς έστειλε σαφές μήνυμα: «Ολοι παρακολουθούνται και κρίνονται. Επιταχύνετε τους ρυθμούς σας». Η κλίμακα αξιολόγησης θα είναι διπλή και θα αφορά θετικές και αρνητικές επιδόσεις. Ανά μήνα και με βάση το συγκεκριμένο σύστημα θα κριθεί ποιοι θα συνεχίσουν ή όχι ως τομεάρχες, μετά το συνέδριο του Ιουνίου.

Από την αναλυτική καταγραφή που κάνει η Ρηγίλλης για τις πρώτες 50 ημέρες των τομεαρχών έχουν διαπιστωθεί «παραφωνίες», αδυναμία συντονισμού με την κεντρική γραμμή και έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας. Οι πρώτες «κίτρινες» κάρτες έχουν ήδη βγει από τον κ. Σαμαρά και άρχισε η εσωτερική βαθμολόγηση. Η εντολή του πρόεδρου της ΝΔ είναι οι τομεάρχες να μην παρακολουθούν μόνο την κυβερνητική δραστηριότητα, αλλά να αρχίσουν να θέτουν οι ίδιοι θέματα στην πολιτική ατζέντα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι πολλοί δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους δόθηκε ενώ ελάχιστοι είναι και όσοι δίνουν πολιτικές και επικοινωνιακές μάχες. Πολλά στελέχη της ΝΔ μιλούν για αδυναμία των περισσοτέρων μελών της «σκιώδους» κυβέρνησης να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που έχει το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Θετικό πρόσημο υπάρχει για τους πρώην υπουργούς, κκ. Δ. Αβραμόπουλο, Κ. Χατζηδάκη και Ν. Δένδια, αλλά και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, που έχουν και συχνές παρεμβάσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στον τομέα Οικονομίας, για τον οποίο έχει ευθύνη ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, κρίνεται θετική η παρουσία του αναπληρωτή κ. Χρ. Σταϊκούρα (εμφανίζεται με συνεχείς δηλώσεις), ενώ παράπονα υπάρχουν για τον έτερο αναπληρωτή κ. Θ. Καράογλου , που προ ημερών δέχθηκε τις παρατηρήσεις της Ρηγίλλης, λόγω της απαξιωτικής επίθεσης που έκανε στον κ. Γ. Αλογοσκούφη.

O ι αγροτικές κινητοποιήσεις έφεραν στο επίκεντρο τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Κασαπίδη, που όμως επειδή εκλέγεται στην Κοζάνη δεν έχει την αναγκαία αναγνωρισιμότητα. Λόγω του μεταναστευτικού και του «Καλλικράτη» πόντους κέρδισε και ο αρμόδιος τομεάρχης κ. Χρ. Ζώης που υπήρξε και υφυπουργός Εσωτερικών.

Ελάχιστη παρουσία έχουν οι κυρίες Ελίζα Βόζεμπεργκ (Παιδείας), Ολγα Κεφαλογιάννη (Τουριστικής Ανάπτυξης) που εμφανίστηκαν με δυο δηλώσεις το προηγούμενο διάστημα. Πενιχρή αντιπολιτευτική παρουσία έχουν μέχρι στιγμής και οι τομεάρχες κκ. Μ. Γιαννάκης (Ενέργειας και Φυσικών Πόρων), Ι. Πλακιωτάκης (Εμπορικής Ναυτιλίας), Μ. Χαλκίδης (Δημοσίων Εργων) και Ι. Βρούτσης (Εργασίας), εν αντιθέσει με τον κ. Κ. Κουκοδήμο (Αθλητισμού) που κινείται πιο έντονα. Στάση αναμονής τηρείται από τη Ρηγίλλης για τους κκ. Μ. Σαλμά (Υγείας) και Στ. Καλαφάτη (Μεταφορών), καθώς περιμένουν τις κινήσεις τους το επόμενο διάστημα. Αρνητική εικόνα δεν υπάρχει για τον κ. Κ. Τασούλα (Αμυνας) που δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να παρέμβει, αφού δεν έχει προκύψει μείζον στρατιωτικό ζήτημα που να δίνει αφορμή για αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk