Σοβιετικό ακίνητο

Με πλειστηριασμό πουλήθηκε στρατιωτική πόλη-φάντασμα στη Λετονία

Μια έρημη πόλη που είχαν αφήσει πίσω τους τα σοβιετικά στρατεύματα κοντά στην πρωτεύουσα της Λετονίας πουλήθηκε τελικά από την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της χώρας. Κάποτε η «Σκρούντα-1» δεν υπήρχε καν στο χάρτη, καθώς φιλοξενούσε το προσωπικό της γειτονικής αντιπυραυλικής βάσης

Μια έρημη πόλη που είχαν αφήσει πίσω τους τα σοβιετικά στρατεύματα κοντά στην πρωτεύουσα της Λετονίας πουλήθηκε τελικά από την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της χώρας. Κάποτε η «Σκρούντα-1» δεν υπήρχε καν στο χάρτη, καθώς φιλοξενούσε το προσωπικό της γειτονικής αντιπυραυλικής βάσης.

Η ρωσική εταιρεία Aleksejevskoje-Serviss πλειοδότησε στο διαγωνισμό προσφέροντας 3 εκατ. δολάρια, ποσό δεκαπλάσιο από την τιμή εκκίνησης. Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να διευκρινίσει πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος, αναφέρει το BBC.

Η ακίνητη περιουσία, μόλις 150 χλμ από την πρωτεύουσα Ρίγα, καταλαμβάνει έκταση 450 στρεμμάτων και περιλαμβάνει δέκα πολυκατοικίες, εμπορικό κέντρο, νηπιαγωγείο και δύο καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης.

Εγκαταλείφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα το 1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk