Μπαράζ παραπομπών με κακουργήματα για το παραδικαστικό κύκλωμα

Ως «οργανωμένη εγκληματική ομάδα» δρούσαν, σύμφωνα με την εισαγγελέα Εφετών κυρία Φανή Κοντοθανάση , η εμπλεκόμενη στο παραδικαστικό κύκλωμα πρώην πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιχειρηματίες Π. Πανούσης, Τρ. Αποστολόπουλος , ο δικηγόρος και άλλα δεκατρία άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο κερδοσκοπικό παιχνίδι με τη μετοχή-φούσκα της εταιρείας «Σιγάλας». Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός με πρόταση-«καταπέλτη» 820 σελίδων ζητεί …

Ως «οργανωμένη εγκληματική ομάδα» δρούσαν, σύμφωνα με την εισαγγελέα Εφετών κυρία Φανή Κοντοθανάση , η εμπλεκόμενη στο παραδικαστικό κύκλωμα πρώην πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιχειρηματίες Π. Πανούσης, Τρ. Αποστολόπουλος , ο δικηγόρος  και άλλα δεκατρία άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο κερδοσκοπικό παιχνίδι με τη μετοχή-φούσκα της εταιρείας «Σιγάλας».

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός με πρόταση-«καταπέλτη» 820 σελίδων ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να παραπέμψει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών συνολικά 17 κατηγορουμένους προκειμένου να δικαστούν για σειρά κακουργημάτων (απάτη, νομιμοποίηση εσόδων, συμμορία, δωροδοκία κ.ά.) σχετικών με την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού το 1999, οπότε εκδηλώθηκε στο Χρηματιστήριο το φαινόμενο με τις μετοχές-φούσκες.

Η κυρία Κοντοθανάση περιγράφει στην πρότασή της τα «κόλπα» που χρησιμοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ κ. Π. Πανούσης, ο επιχειρηματίας Τρ. Αποστολόπουλος και οι εκ των συγκατηγορουμένων τους που εμπλέκονται στο τεχνητό «φούσκωμα» της μετοχής «Σιγάλας», προκειμένου να κερδίσουν από αυτήν τη δραστηριότητά τους 16 δισ. δραχμές σε διάστημα λίγων μηνών, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1999. Και επισημαίνει ότι η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία ως ανακρίτρια χειρίστηκε την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, διέπραξε και το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς απήγγειλε στον Τρ. Αποστολόπουλο μόνο την πλημμεληματική κατηγορία της χειραγώγησης μετοχών και έκλεισε την υπόθεση «Σιγάλας» με τυπικές κλήσεις ως προς το κακούργημα της απάτης. Καταλήγοντας, η εισαγγελέας τονίζει ότι ο Τρ. Αποστολόπουλος κατέθεσε μέσω offshore εταιρειών περίπου 400.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην Τράπεζα UΒS της Ζυρίχης.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κοντοθανάση προτείνει να απαλλαγούν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι οι οποίοι είχαν απολογηθεί στο στάδιο της ανάκρισης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγ. Παπαδόπουλος.

Εν τω μεταξύ κλήσεις προς απολογίαν στους εμπλεκομένους στο σκάνδαλο των «γαλάζιων ομολόγων» εκπροσώπους της JΒ Μorgan και της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» απέστειλε ο εφέτης ανακριτής κ. Ι. Λέκκας. Συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός καλεί σε απολογία στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου τους εκπροσώπους της JΒ Μorgan κκ. Αβρ. Σαββίδη και Χ. Αδαμόπουλο και της «Ακρόπολις» κκ. Σοφοκλή και ΘεόδωροΠρινιωτάκη καθώς και τον Γ. Αποστολίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (όπως σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη) σχετικά με την πώληση του δομημένου ομολόγου των 290 εκατ. ευρώ στο ΤΕΑΔΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk