«Χωρίς στρατηγική ο ελληνικός τουρισμός»

Για τις κινήσεις και τις επαφές που κάνει με φορείς και συναρμόδια υπουργεία με στόχο την επίλυση των βασικών προβλημάτων του τουρισμού ενημέρωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Η Ομοσπονδία παρουσίασε στον κ. Γερουλάνο τα βασικά προβλήματα του κλάδου, και κυρίως το ζήτημα της μειωμένης ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον με δεδομένη την οικονομική κρίση.

Για τις κινήσεις και τις επαφές που κάνει με φορείς και συναρμόδια υπουργεία με στόχο την επίλυση των βασικών προβλημάτων του τουρισμού ενημέρωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Η Ομοσπονδία παρουσίασε στον κ. Γερουλάνο τα βασικά προβλήματα του κλάδου, και κυρίως το ζήτημα της μειωμένης ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον με δεδομένη την οικονομική κρίση. Από την πλευρά του ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πραγματική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως διαμορφώνεται όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως λόγω της «παντελούς απουσίας μακρόπνοης στρατηγικής και σχεδιασμού για τον τουρισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση», καθώς και της δυσφήμησης της χώρας από τα μεγάλα χρέη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα στις προτεραιότητες για την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, παραδοσιακών και εναλλακτικών, που δίνουν έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου πραγματοποιώντας χθες την έναρξη της 52ης Εκθεσης Τουρισμού «Salon des Vacances» στις Βρυξέλλες- όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα- μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Βρυξελλών και τον πρόεδρο της έκθεσης τουρισμού των Βρυξελλών.

Η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η βελγική αγορά έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια μια «πολύ φιλική αγορά προς την Ελλάδα», καθώς τα βελγικά οργανωμένα ταξίδια διακοπών φθάνουν τις 280.000

τον χρόνο με μεγάλη συμμετοχή από τη Φλάνδρα αλλά και από την περιοχή της Βαλλονίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η κυρία Γκερέκου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου του ΕΟΤ και περιηγήθηκε στα φιλοξενούμενα περίπτερα των ελλήνων συνεκθετών, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας του Βελγίου στο ελληνικό περίπτερο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις της με τον φλαμανδό αντιπρόεδρο της βελγικής κυβέρνησης και υπουργό Τουρισμού κ. Geert Βourgeois.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk