Πτώση 2,89% στο Τόκιο

Στα στοιχεία για αγορά εργασίας και καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον των επενδυτών

Στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και την εξέλιξη της καταναλωτικής πίστης στις ΗΠΑ, επικεντρώνεται σήμερα, Παρασκευή, το ενδιαφέρον των επενδυτών. Οι χρηματιστηριακές αγορές γνωρίζουν μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις δημοσιονομικές ανισορροπίες στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, να έχουν ενισχύσει την αποστροφή στο ρίσκο.

Στα στοιχεία για αγορά εργασίας και καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον των επενδυτών | tovima.gr

Στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και την εξέλιξη της καταναλωτικής πίστης στις ΗΠΑ, επικεντρώνεται σήμερα, Παρασκευή, το ενδιαφέρον των επενδυτών. Οι χρηματιστηριακές αγορές γνωρίζουν μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις δημοσιονομικές ανισορροπίες στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, να έχουν ενισχύσει την αποστροφή στο ρίσκο.

Κρίσιμες για τη μεσοπρόθεσμη τάση της Wall Street θεωρούνται οι σημερινές ανακοινώσεις των αμερικανικών Αρχών για την ανεργία Ιανουαρίου, τη μεταβολή μισθών εκτός γεωργίας, τη μεταβολή μισθών στη βιομηχανία, για τη μεταβολή του μέσου ωρομισθίου, τις μέσες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας και την πορεία της καταναλωτικής πίστης τον Δεκέμβριο. Από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη ξεχωρίζει η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας.Από τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο 2009 ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των εταιρειών British Airways, Julius Baer Holding και Volvo.

Στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι η διεύρυνση των ελλειμμάτων προϋπολογισμών στην Ευρώπη θα βλάψει την οικονομική της ανάκαμψη. Το ευρώ περιορίσθηκε νωρίτερα στο 1,3719 ανά δολάριο στο Τόκιο από 1,3723 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώσει απώλειες για τέταρτη εβδομάδα έναντι του δολαρίου και του γιέν. Το γιέν υποχώρησε έναντι του ευρώ και του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι οι διαπραγματευτές πούλησαν το νόμισμα για να αποκομίσουν τα κέρδη από τη χθεσινή του άνοδο. Το γιέν σημείωνε πτώση στα 123 ανά ευρώ από 122,20 χθες, ενώ υποχωρούσε στα 89,66 ανά δολάριο ΗΠΑ από 89,05.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τη μεγαλύτερη υποχώρηση του MSCI World Index σε εννέα μήνες. Με πτώση 2,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 298,89 μονάδες φτάνοντας τις 10.057,09, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 10 Δεκεμβρίου.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχωρούν οι τιμές των μετάλλων, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου σε υψηλά επτά μηνών έναντι του ευρώ. Πτώση σημειώνει ο χρυσός, κοντά στα χαμηλά επίπεδα τριών μηνών, μετά την μεγαλύτερη υποχώρησή του σε χρονικό διάστημα 14 μηνών, καθώς το ράλι του δολαρίου περιόρισε την ελκυστικότητα του ως εναλλακτική επένδυση. Το πολύτιμο μέταλλο για άμεση παράδοση βρίσκεται στα 1.063,48 δολ. η ουγγιά. Περισσότερο από 5% μειώθηκαν χθες οι τιμές πετρελαίου, Η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη υποχώρησε στα 72,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ βρέθηκε στα 71,98 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk