Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου

«Οι πραγματικές οφειλές του Δημοσίου, εκκαθαρισμένες και μη, και μόνο για τις εταιρείες 6ης και 7ης τάξης, φθάνουν το 1 δισ. ευρώ» τονίζεται σε επιστολή του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο ΣΤΕΑΤ ζητεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για τη διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων για την πληρωμή των εταιρειών για τα οφειλόμενα ποσά …

Πάνω από  1 δισ. ευρώ  οι οφειλές  του Δημοσίου | tovima.gr

«Οι πραγματικές οφειλές του Δημοσίου, εκκαθαρισμένες και μη, και μόνο για τις εταιρείες 6ης και 7ης τάξης, φθάνουν το 1 δισ. ευρώ» τονίζεται σε επιστολή του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ΣΤΕΑΤ ζητεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για τη διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων για την πληρωμή των εταιρειών για τα οφειλόμενα ποσά από εκτελεσμένες εργασίες, προτού οι επιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες για τον κατασκευαστικό κλάδο με σοβαρότατες συνέπειες για την κοινωνία, ενώ τονίζει ότι η στροφή στην ανάπτυξη, η οποία αποτελεί εκ των πραγμάτων νομοτελειακή αναγκαιότητα για την έξοδο από την κρίση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξη του ελληνικού κατασκευαστικού δυναμικού, το οποίο από τη μία πλευρά και σε κάθε ευκαιρία δέχεται ανερμάτιστες επιθέσεις και από την άλλη πλευρά δεν πληρώνεται.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια υπήρξε συστηματική ασυνέπεια του Δημοσίου στην εξόφληση των υποχρεώσεών του από συμβάσεις εκτέλεσης δημοσίων έργων και περικοπή του ΠΔΕ, η οποία είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα και για τον κατασκευαστικό κλάδο και για την οικονομία.

Στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, οι μη πληρωμές εκτελεσμένων εργασιών συνεχίζονται, οδηγώντας και άλλες εταιρείες στην κατάρρευση, με άμεσες συνέπειες την αύξηση της ανεργίας και την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk