Νέο έργο 475 εκατ. ευρώ στην Τουρκία για τη ΜΕΤΚΑ

Την κατασκευή σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 870 ΜW στην Τουρκία ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου μαζί με την 100% θυγατρική της Ρower Ρrojects. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 475 εκατ. ευρώ και ανεβάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ελληνικής εταιρείας στα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% αφορά συμβάσεις στο εξωτερικό. Κύριος του έργου είναι η αυστριακή εταιρεία ΟΜV, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΤΚΑ είχε αναλάβει πριν από περίπου δύο μήνες την κατασκευή …

Νέο έργο 475 εκατ. ευρώ  στην Τουρκία για τη ΜΕΤΚΑ | tovima.gr

Την κατασκευή σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 870 ΜW στην Τουρκία ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου μαζί με την 100% θυγατρική της Ρower Ρrojects. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 475 εκατ. ευρώ και ανεβάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ελληνικής εταιρείας στα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% αφορά συμβάσεις στο εξωτερικό.

Κύριος του έργου είναι η αυστριακή εταιρεία ΟΜV, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΤΚΑ είχε αναλάβει πριν από περίπου δύο μήνες την κατασκευή μονάδας θερμοηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 775 ΜW στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας, προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ, από τη γερμανική RWΕ. Οπως αναφέρουν από τη ΜΕΤΚΑ, το γεγονός ότι πελάτες της εταιρείας στην Τουρκία είναι δύο ιδιώτες μειώνει το ρίσκο της χώρας.

Τo χρονοδιάγραμμα προβλέπει παράδοση του έργου σε 28,5 μήνες, χρόνος αρκετά συντμημένος σε σχέση με ανάλογα έργα τέτοιου μεγέθους για τα οποία συνήθως απαιτούνται περί τους 36 μήνες.

Το περιθώριο κερδών Εbitda θα κυμανθεί περί το 15%-20%. Οπως αναφέρουν από την εταιρεία, το νέο αυτό έργο έρχεται στην ουσία να αντικαταστήσει εκείνο της Μεγαλόπολης και εμμέσως διαψεύδει τα σενάρια που ήθελαν τη ΜΕΤΚΑ να πουλάει τη θυγατρική ΕΤΑΔΕ (είχε αναλάβει το έργο στη Μεγαλόπολη) λόγω έλλειψης πόρων. Οπως διευκρινίζουν, ήταν στρατηγική επιλογή να κατευθυνθούν οι πόροι στην Τουρκία αντί στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται «για πιο κερδοφόρο έργο». Αυτή την περίοδο η διοίκηση της εταιρείας διεκδικεί δεύτερο ενεργειακό έργο στη Συρία, μετά την ανάληψη από το υπουργείο Ενέργειας κατασκευής μονάδας 700 ΜW, προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk