Αιτία η πίεση από το σχολείο

Έντονη ανησυχία στη Βομβάη από τις συχνές αυτοκτονίες μαθητών

Την έντονη ανησυχία γονέων και δασκάλων έχουν προκαλέσει οι συχνές αυτοκτονίες παιδιών που συμβαίνουν στη Βομβάη και τις γύρω περιοχές. Από την αρχή του έτους, περίπου 25 μαθητές έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους. Κύρια αιτία που οδηγεί τους εφήβους στην αυτοκτονία είναι η πίεση που νιώθουν από το σχολείο.

Την έντονη ανησυχία γονέων και δασκάλων έχουν προκαλέσει οι συχνές αυτοκτονίες μαθητών στη Βομβάη και τις γύρω περιοχές.

Όπως αναφέρει το CNN, από την αρχή του έτους, περίπου 25 μαθητές έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, ενώ γονείς και δάσκαλοι παλεύουν να καταλάβουν τί κρύβεται πίσω από τους θανάτους και προσπαθούν να τους εμποδίσουν.

Η Ινδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας στον κόσμο και οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 40% αυτών που αποφασίζουν να θέσουν τέλος στη ζωή τους είναι έφηβοι.

Οι αρχές της χώρας μάλιστα οργανώνουν σχετικά συμβούλια προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο αυτό. Στα συμβούλια αυτά οι δάσκαλοι προσπαθούν να ερευνήσουν τις αιτίες των αυτοκτονίων και να καταπολεμήσουν τις αυτοκτονικές τάσεις των παιδιών.

Σε πολλές περιπτώσεις, αιτία που ένας έφηβος οδηγείται στην αυτοκτονία είναι η πίεση που νιώθει από το σχολείο.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδίας είναι βασισμένο στην αποστήθιση και δίνει εξαιρετική έμβαση στους υψηλούς βαθμούς.

«Στο παρελθόν τα παιδιά είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Στο παρελθόν τα παιδιά δεν έπρεπε να αγωνιστούν τόσο για να περάσουν σε κάποιο κολέγιο. Όλοι αυτοί οι παράγονες έχουν επηρεαστεί και από τις αλλαγές στη Ινδία που συνέβησαν περίπου στη δεκαετία του ’80», τονίζει ο ψυχίατρος, Χάρις Σέτι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk