Επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης Κορκονέα

Την επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφάσισε τελικά χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας. Ετσι, ουδείς γνωρίζει πότε θα καθήσει πάλι στο εδώλιο ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας ο οποίος μετεφέρθη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Η ημερομηνία της νέας δικασίμου θα προσδιοριστεί προσεχώς από την αρμόδια Εισαγγελία της Λαμίας. Η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όμως, δεν πρόκειται να καταθέσει τα… όπλα και να αναμένει στωικά τον επαναπροσδιορισμό της δίκης στο δικαστήριο της Αμφισσας.

Την επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποφάσισε τελικά χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας. Ετσι, ουδείς γνωρίζει πότε θα καθήσει πάλι στο εδώλιο ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας ο οποίος μετεφέρθη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Η ημερομηνία της νέας δικασίμου θα προσδιοριστεί προσεχώς από την αρμόδια Εισαγγελία της Λαμίας. Η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όμως, δεν πρόκειται να καταθέσει τα… όπλα και να αναμένει στωικά τον επαναπροσδιορισμό της δίκης στο δικαστήριο της Αμφισσας. Αντιθέτως, θα επιμείνει στο αρχικό αίτημά της για διεξαγωγή της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, κατά τις αμέσως προσεχείς ημέρες, η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα προσφύγει τέταρτη φορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να εκδικασθεί η υπόθεση στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού. Η οικογένεια του θύματος, μάλιστα, θεωρεί ότι προστίθεται ένα ακόμη «ατού» στην επιχειρηματολογία της πολιτικής αγωγής ακριβώς εξαιτίας του λόγου για τον οποίον αναβλήθηκε η δίκη. Δηλαδή το κώλυμα στο πρόσωπο της εισαγγελέως κυρίας Βασιλικής Βλάχου, η οποία λόγω της απώλειας συγγενικού προσώπου της ζήτησε αναρρωτική άδεια ενός μήνα.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κκ. Αλ. Κατσαντώνης και Χρ. Μυλωνόπουλος εκτιμούν ότι η αναβολή ανέδειξε ένα βασικό μειονέκτημα του δικαστηρίου της Αμφισσας: τη μειωμένη δυνατότητα για κλήρωση αναπληρωματικής σύνθεσης, λόγω του μικρού αριθμού δικαστών που υπηρετούν στα δικαστήρια της πόλης. Ειδικότερα ο κ. Μυλωνόπουλος επισημαίνει ότι είναι πλέον αναγκαία η εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα όπου ο αριθμός υπηρετούντων δικαστών και εισαγγελέων καθιστά εφικτή την κλήρωση αναπληρωματικής σύνθεσης για το δικαστήριο.

Α ντίθετα, αν η δίκη διεξαχθεί στην Αμφισσα και παρουσιαστεί στο μέλλον ανυπέρβλητο κώλυμα μέλους του δικαστηρίου ή του εισαγγελέα, τότε, όπως τονίζει ο κ. Μυλωνόπουλος, «η δίκη θα αναβληθεί και πάλι όσο και αν έχει προχωρήσει η διαδικασία, και αυτό θα γίνεται κάθε φορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εμμένει και εκείνη στις θέσεις της, βάσει των οποίων η υπόθεση για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πρέπει να εκδικασθεί εκτός Αθηνών γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η πιθανότητα επεισοδίων. Με βάση αυτό το σκεπτικό η πόλη της Αμφισσας αποτελεί ιδανική επιλογή για την εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk