«Είμαστε καθάρματα, θα σε καθαρίσουμε»

«Αν εσύ είσαι ο Μυλωνάς του αλουμινίου, εμείς είμαστε οι Βαρδινογιάννηδες στις απαγωγές. Είμαστε καθάρματα του κερατά και, αν κάτι πάει στραβά, θα σε καθαρίσουμε». Με αυτά τα λόγια απειλούσε ο Β. Παλαιοκώστας τον επιχειρηματία Γ. Μυλωνά, όταν ο δεύτερος του εξηγούσε ότι τα λύτρα των 30 εκατ. ευρώ ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν, σύμφωνα με την κατάθεση του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της δίκης, η οποία εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε  καθάρματα, θα  σε καθαρίσουμε» | tovima.gr

«Αν εσύ είσαι ο Μυλωνάς του αλουμινίου, εμείς είμαστε οι Βαρδινογιάννηδες στις απαγωγές. Είμαστε καθάρματα του κερατά και, αν κάτι πάει στραβά, θα σε καθαρίσουμε». Με αυτά τα λόγια απειλούσε ο Β. Παλαιοκώστας τον επιχειρηματία Γ. Μυλωνά, όταν ο δεύτερος του εξηγούσε ότι τα λύτρα των 30 εκατ. ευρώ ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν, σύμφωνα με την κατάθεση του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της δίκης, η οποία εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μυλωνάς περιέγραψε καρέ καρέ την περιπέτειά του, αποκαλύπτοντας μια σειρά από άγνωστες έως σήμερα λεπτομέρειες. «Σκοτώστε με να τελειώνουμε, για να μην πάθει κανένας άλλο κακό» είχε πει στους απαγωγείς του, συμφιλιωμένος πια με την ιδέα ότι δεν θα έβγαινε ζωντανός από την απαγωγή και φοβούμενος για τις ζωές της συζύγου του και των παιδιών του.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε επίσης μια σειρά από διαλόγους που είχε με τον «εγκέφαλο» της εγκληματικής ομάδας. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο Παλαιοκώστας του είπε ότι επελέγη ως στόχος μέσα από μια λίστα επιχειρηματιών της Αθήνας, καθ΄ ότι τηρούσε « χύμα» (δηλαδή χαλαρά) μέτρα ασφαλείας και διότι, κατά τον 43χρονο καταζητούμενο, «θα έδινε ακόμη και το κράτος χρήματα για να απελευθερωθεί».

Επίσης, ο κ. Μυλωνάς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των κατηγορουμένων Ασημάκη Λαζαρίδη και Πολύκαρπου Γεωργιάδη, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk