Το χημικό που καίει το λίπος

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να «ξεγελάσουν» τον οργανισμό ώστε να καίει περισσότερο λίπος. Ποντίκια τα οποία έλαβαν το χημικό που μπλοκάρει τη δράση ενός ενζύμου, της Fyn κινάσης, έκαψαν περισσότερο λίπος και κατανάλωσαν περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος. Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η Fyn κινάση μπορεί να αποτελέσει στόχο για την ανάπτυξη νέου είδους φαρμάκων ενάντια στο περιττό βάρος, σημειώνουν οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής και Νευροεπιστημών Αλμπερτ Αϊνστάιν, στο επιστημονικό έντυπο «Cell Μetabolism».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να «ξεγελάσουν» τον οργανισμό ώστε να καίει περισσότερο λίπος. Ποντίκια τα οποία έλαβαν το χημικό που μπλοκάρει τη δράση ενός ενζύμου, της Fyn κινάσης, έκαψαν περισσότερο λίπος και κατανάλωσαν περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η Fyn κινάση μπορεί να αποτελέσει στόχο για την ανάπτυξη νέου είδους φαρμάκων ενάντια στο περιττό βάρος, σημειώνουν οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής και Νευροεπιστημών Αλμπερτ Αϊνστάιν, στο επιστημονικό έντυπο «Cell Μetabolism». « Οταν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ του τι τρώμε και της ενέργειας που καταναλώνουμε, το αποτέλεσμα είναι η παχυσαρκία» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Κλερ Μπάστι και συμπλήρωσε: «Ανακαλύψαμε τώρα έναν νέο μηχανισμό προκειμένου να βοηθήσουμε το σώμα να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk