Οικιακό τεστ ανάλυσης σπέρματος

Μικροσκοπικό εργαστήριο το οποίο μπορεί σε 12 δευτερόλεπτα για να υπολογίσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα δημιούργησαν ολλανδοί ερευνητές

Οικιακό τεστ ανάλυσης σπέρματος | tovima.gr

Ερευνητές του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία ανέπτυξαν μια εξέταση ανάλυσης σπέρματος την οποία μπορεί να κάνει κάποιος μόνος στο σπίτι. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό εργαστήριο μήκους 10 εκατοστών το οποίο μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αναλύσει το σπέρμα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το σύστημα χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να υπολογίσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η ποσότητα των σπερματοζωαρίων αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για το επίπεδο γονιμότητας ενός άνδρα. Στο άκουσμα της είδησης πολλοί ειδικοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι τέτοιου είδους εξετάσεις καλό είναι να μη γίνονται στο σπίτι και να υπάρχει παρουσία γιατρού ώστε σε κάθε περίπτωση (ειδικά αρνητικών αποτελεσμάτων) να μπορεί ο γιατρός να εξηγήσει στον ενδιαφερόμενο τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις τεχνικές δυσκολίες και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που μπορεί να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα άμεσα.

Στην ουσία κατασκευάσαμε ένα εργαστήριο πάνω σε τσιπάκι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από νοσοκομεία και κλινικές που πραγματοποιούν θεραπείες γονιμότητας είτε ακόμη και να το κάνει κάποιος μόνος του στο σπίτι αποφεύγοντας έτσι την αμήχανη διαδικασία της ανάλυσης σπέρματος στα ιατρεία» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Λόες Σέγκερινκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk