Χάνει την αντιπροσωπεία της De΄ Longhi η Vell Group

Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 λήγει η σύμβαση της εισηγμένης Vell Group ΑΕ (πρώην Τασόγλου) που έχει εξαγοραστεί από τον κ. Κ. Βελάνη με την ιταλική De΄ Longhi για την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της δεύτερης από την πρώτη. Οπως ειδοποίησε ο ιταλικός οίκος την ελληνική εταιρεία, η σύμβαση αποκλειστικότητας δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Η σύμβαση από την πρώτη φορά που έχει υπογραφεί (15.2.1990) έχει ανανεωθεί τρεις φορές για πέντε χρόνια την κάθε φορά. Η τελευταία ανανέωση ήταν το 2005.

Χάνει την αντιπροσωπεία  της De΄ Longhi η Vell Group | tovima.gr

Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 λήγει η σύμβαση της εισηγμένης Vell Group ΑΕ (πρώην Τασόγλου) που έχει εξαγοραστεί από τον κ. Κ. Βελάνη με την ιταλική De΄ Longhi για την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της δεύτερης από την πρώτη. Οπως ειδοποίησε ο ιταλικός οίκος την ελληνική εταιρεία, η σύμβαση αποκλειστικότητας δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Η σύμβαση από την πρώτη φορά που έχει υπογραφεί (15.2.1990) έχει ανανεωθεί τρεις φορές για πέντε χρόνια την κάθε φορά. Η τελευταία ανανέωση ήταν το 2005. Η μητρική Vell οφείλει το 82% του τζίρου της στα προϊόντα της De΄ Longhi (σκεύη μαγειρικής και ηλεκτρικές συσκευές) και η μη ανανέωση της σύμβασης θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα του ομίλου.

Στο εννεάμηνο του 2009 ο όμιλος είχε 24,5 εκατ. ευρώ τζίρο και η μητρική 6,9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο όμιλος και η μητρική εμφάνισαν καθαρά κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ και 3,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα λόγω έκτακτων κερδών 5 εκατ. ευρώ από μεταφορά σύμβασης leasing. Η απώλεια της αντιπροσωπείας ανησύχησε χθες τους επενδυτές της εταιρείας, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει κατά 8,06% στα 0,57 ευρώ. Βεβαίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Vell, «η εταιρεία εξετάζει-και διενεργούνται σχετικές διαπραγματεύσειςπρόταση της De΄ Longhi για άλλης μορφής συνεργασία μέσω κοινής εταιρείας μεταξύ αυτής και της Vellγια την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα τόσο των προϊόντων De΄ Longhi όσο και λοιπών προϊόντων με άλλα σήματα που ανήκουν ή διανέμονται από τον όμιλο εταιρειών De΄ Longhi». Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Vell αντιπροσωπεύει και άλλες γνωστές φίρμες, όπως Sitram κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk