«Ελπίζοντας σε ένα θαύμα»

Σκληρά λόγια για την ελληνική οικονομία από την Deutsche Bank

Με μελανά χρώματα παρουσιάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά έκθεση της Deutsche Bank, η οποία χαρακτηρίζει ουσιαστικά χρεοκοπημένη τη χώρα και «ευκολόπιστη» την Ευρωπαϊκή Ένωση που πείστηκε από το ΠΣΑ. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της, Γιόζεφ Ακερμαν, εκτιμά ότι «η Ελλάδα θα βγει από την κρίση».

Με μελανά χρώματα παρουσιάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά έκθεση της Deutsche Bank την Πέμπτη, η οποία χαρακτηρίζει ουσιαστικά χρεοκοπημένη τη χώρα και «ευκολόπιστη» την Ευρωπαϊκή Ένωση που πείστηκε από το ΠΣΑ.

Η έκθεση, με τον τίτλο «ελπίζοντας σε ένα θαύμα», θεωρεί επίσης «απόδειξη επικείμενης διάσωσης» το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενώ επισημαίνει ότι οι ναυτιλιακές παραμένουν με «βυζαντινές διαδικασίες» εκτός φορολογικής βάσης.

«Η Κομισιόν» συνεχίζει η έκθεση «υπόσχεται να συνεχίσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και περιμένει να λάβει τις λεπτομέρειες εκτέλεσης του εφετινού προϋπολογισμού το Μάρτιο. Πώς ακριβώς θα ασκήσει πιέσεις η Κομισιόν σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Απειλώντας την με πρόστιμα μη συμμόρφωσης;»

«Εναλλακτικά» καταλήγει η έκθεση «η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στο ΔΝΤ για διάσωση. Βλέποντας ότι θα πρέπει να καταθέσει τα όπλα ούτως ή άλλως, το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι, ποιον αφέντη διαλέγει να υπηρετήσει».

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τράπεζας Γιόζεφ Ακερμαν, εξέφρασε σύμφωνα με το Reuters την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα βγει από την κρίση».

Η χώρα «έχει σχετικά περιορισμένη έκθεση στην κρίση» εξήγησε ο επικεφαλής της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk