Το φενγκ σούι, η πλαστή διαθήκη και η κληρονομιά

Η Νίνα Γουάνγκ υπήρξε η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας. Ηταν γνωστή ως «γλυκούλα» λόγω των τολμηρών ενδυματολογικών και στυλιστικών επιλογών της- κυκλοφορούσε πάντα με μίνι φούστες και αλογοουρά. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έδωσε εκατομμύρια ευρώ στον παντρεμένο εραστή της Τόνι Τσαν με την ελπίδα ότι ο κατά 20 χρόνια νεότερός της σύμβουλος του φενγκ σούι θα μπορούσε να τη θεραπεύσει από τον καρκίνο και να βελτιώσει την τύχη της. Η πάμπλουτη επιχειρηματίας απεβίωσε τελικά το 2007, σε ηλικία 69 ετών.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ Η Νίνα Γουάνγκ υπήρξε η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας. Ηταν γνωστή ως «γλυκούλα» λόγω των τολμηρών ενδυματολογικών και στυλιστικών επιλογών της- κυκλοφορούσε πάντα με μίνι φούστες και αλογοουρά.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έδωσε εκατομμύρια ευρώ στον παντρεμένο εραστή της Τόνι Τσαν με την ελπίδα ότι ο κατά 20 χρόνια νεότερός της σύμβουλος του φενγκ σούι θα μπορούσε να τη θεραπεύσει από τον καρκίνο και να βελτιώσει την τύχη της. Η πάμπλουτη επιχειρηματίας απεβίωσε τελικά το 2007, σε ηλικία 69 ετών. Από τότε ο 51χρονος πρώην εραστής προσπαθούσε να σφετεριστεί ολόκληρη την περιουσία της, η οποία ανέρχεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, με πλαστή διαθήκη.

Χθες το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ στο οποίο προσέφυγε για να τη διεκδικήσει αποφάσισε ότι η Γουάνγκ δεν είχε ποτέ σκοπό να του αφήσει ολόκληρη την περιουσία της.

Ο κ. Τσαν παρουσίασε στο δικαστήριο διαθήκη του 2006 η οποία κατονόμαζε τον ίδιο ως μοναδικό κληρονόμο της Γουάνγκ. Οπως όμως αποδείχθηκε η διαθήκη ήταν πλαστή.

Ετσι ο δικαστής Λαμ Μαν Χον κατακύρωσε την περιουσία στο ομώνυμο ίδρυμα, όπως προέβλεπε η αυθεντική διαθήκη της Γουάνγκ την οποία είχε συντάξει το 2002.

Η Γουάνγκ κληρονόμησε την τεράστια περιουσία από τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη του κατασκευαστικού ομίλου Chinachem Group Τέντι Γουάνγκ, ο οποίος απήχθη το 1990. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Στη διάρκεια της δίκης ο κ. Τσαν κατέθεσε ότι συνδέθηκε ερωτικά με τη Γουάνγκ όταν η σύζυγός του ήταν έγκυος στον μεγαλύτερο γιο τους. Είπε πως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά «σύζυγο γουρούνι», ότι αγαπούσαν τρελά ο ένας τον άλλον και ότι περνούσαν την ώρα τους μαγειρεύοντας, παίζοντας με ελικόπτερα του αερομοντελισμού και εφαρμόζοντας τις πρακτικές του φενγκ σούι: αλλάζοντας δηλαδή τη θέση των αντικειμένων μέσα στο σπίτι με τρόπο ώστε να τους φέρει τύχη.

Οπως κατέθεσε ο κ. Τσαν στο Δικαστήριο το 1992 συμβούλευσε τη Γουάνγκ να ανοίξει τρύπες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας της για να βελτιωθεί η βιοενέργειά της. Ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, πάντα με τη βοήθεια του φενγκ σούι, για να την κάνει να ζήσει περισσότερο.

Το δικαστήριο δεν επείσθη. Στην απόφασή του ο δικαστής χαρακτηρίζει τον κ. Τσαν συνωμότη και συκοφάντη, ο οποίος πλαστογράφησε την υπογραφή της Γουάνγκ για να κλέψει την τεράστια περιουσία της. «Δεν θεωρώ τον εναγόμενο αξιόπιστο μάρτυρα. Ηταν έτοιμος να πει τα πάντα για να σφετεριστεί μια περιουσία που δεν του ανήκει» είπε. Η απόφαση για την ποινή, στη χειρότερη περίπτωση κάθειρξη έως 14 έτη, αναμένεται προσεχώς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk