Με πειραματική κάψουλα

Επιτυχής η εκτόξευση διαστημικού πυραύλου από το Ιράν

Με επιτυχία εκτόξευσε το Ιράν τον νέο, τρίτο κατά σειρά, διαστημικό πύραυλο Καβοσγκάρ-3 με την ευκαιρία της 31ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης, όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση. Ο πύραυλος φέρει πειραματική κάψουλα, μέσα στην οποία υπάρχουν αρκετά ζώα.

Με επιτυχία εκτόξευσε το Ιράν τον νέο, τρίτο κατά σειρά, διαστημικό πύραυλο Καβοσγκάρ-3 με την ευκαιρία της 31ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης, όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

«Το Ιράν πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή του νέου διαστημικού πυραύλου Καβοσγκάρ-3 τοπικής κατασκευής που φέρει πειραματική κάψουλα», διευκρίνισε το αραβόφωνο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αλάμ της ιρανικής τηλεόρασης, επισημαίνοντας ότι η κάψουλα μεταφέρει «ζώντα ζώα».

Η τηλεόραση προέβαλε εικόνες από το εσωτερικό της «κάψουλας» αυτής, οι οποίες στάλθηκαν από το διάστημα. Μέσα στην κάψουλα υπάρχουν αρκετά ζώα, μεταξύ τους ένα ποντίκι, χελώνες και σκουλήκια.

Η τηλεόραση προέβαλε επίσης εικόνες του δορυφόρου εν πτήσει, οι οποίες ελήφθησαν κατά τα φαινόμενα από την κάψουλα αυτή. Οι εικόνες έδειξαν το διαχωρισμό της κάψουλας από το δορυφόρο.

Η προηγούμενη εκτόξευση πυραύλου τύπου Καβοσγκάρ είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2008.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2009 τέθηκε σε τροχιά ο πρώτος ιρανικός δορυφόρος που έχει ονομασία Ομίντ (Ελπίδα) από τον ιρανικής κατασκευής πύραυλο Σαφίρ 2, με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk