Αυτόματο πλύσιμο πριν από την προσευχή

Μαλαισιανή εταιρεία εφηύρε μηχάνημα το οποίο θα βοηθά τους μουσουλμάνους να πραγματοποιούν την καθαρτήρια πλύση τους πριν από τις προσευχές χωρίς να ξοδεύουν υπερβολικό νερό. Το μηχάνημα είναι εφοδιασμένο με αυτόματους αισθητήρες και λεκάνες, που διακόπτουν τη χρήση νερού κατά τη διάρκεια του «οούντου», αραβικής προέλευσης λέξη που συμβολίζει την πράξη κατά την οποία καθαρίζονται το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια των πιστών πριν από την προσευχή. Επίσης εκπέμπει στίχους από το Κοράνι και χρησιμοποιεί μόλις 1,3 λίτρα νερού.

Αυτόματο πλύσιμο  πριν από την προσευχή | tovima.gr

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ. Μαλαισιανή εταιρεία εφηύρε μηχάνημα το οποίο θα βοηθά τους μουσουλμάνους να πραγματοποιούν την καθαρτήρια πλύση τους πριν από τις προσευχές χωρίς να ξοδεύουν υπερβολικό νερό. Το μηχάνημα είναι εφοδιασμένο με αυτόματους αισθητήρες και λεκάνες, που διακόπτουν τη χρήση νερού κατά τη διάρκεια του «οούντου», αραβικής προέλευσης λέξη που συμβολίζει την πράξη κατά την οποία καθαρίζονται το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια των πιστών πριν από την προσευχή. Επίσης εκπέμπει στίχους από το Κοράνι και χρησιμοποιεί μόλις 1,3 λίτρα νερού. Το κόστος του ανέρχεται σε 3.000- 4.000 δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk