Ο ήλιος αυξάνει την ανδρική λίμπιντο

ΛΟΝΔΙΝΟ Λίγος ήλιος την ημέρα εκτοξεύει την ανδρική λίμπιντο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Και αυτό διότι τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται ανάλογα με τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό- βιταμίνη η οποία συντίθεται κυρίως από το δέρμα ύστερα από έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μπορεί επίσης να ληφθεί σε μικρότερες ποσότητες από τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια και το κρέας. Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία ανακάλυψαν ότι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα …

ΛΟΝΔΙΝΟ Λίγος ήλιος την ημέρα εκτοξεύει την ανδρική λίμπιντο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Και αυτό διότι τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται ανάλογα με τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό- βιταμίνη η οποία συντίθεται κυρίως από το δέρμα ύστερα από έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μπορεί επίσης να ληφθεί σε μικρότερες ποσότητες από τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια και το κρέας.

Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία ανακάλυψαν ότι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους εμφάνιζαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως προέκυψε από τη μελέτη, τα επίπεδα της βιταμίνης εμφάνιζαν τις ίδιες διακυμάνσεις μέσα στο έτος με εκείνες της κύριας ανδρικής ορμόνης. Τόσο η βιταμίνη D όσο και η τεστοστερόνη ξεκινούσαν να φθίνουν τον Οκτώβριο – όταν δηλαδή η ηλιοφάνεια μειώνεται- και έφθαναν στα χαμηλότερα επίπεδά τους τον Μάρτιο, οπότε εμφανίζονται και τα χαμηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας.

Τα νέα αυτά ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενα τα οποία είχαν δείξει ότι μία ώρα ηλιοθεραπεία την ημέρα μπορεί να αυξήσει την τεστοστερόνη στους άνδρες ως και κατά 69%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk