Οι Γερμανοί επέστρεψαν με άνθη!

Απρόσμενα θετικός έναντι της Ελλάδος στις δημόσιες δηλώσεις του ήταν ο κ. Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. «Οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται» είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο στηρίζει την Αθήνα καθώς βλέπει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Εσπευσε όμως να σημειώσει με νόημα: «Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο προς όφελος της Ελλάδας, αλλά κατηγορηματικά και προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Απρόσμενα θετικός έναντι της Ελλάδος στις δημόσιες δηλώσεις του ήταν ο κ. Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. «Οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται» είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο στηρίζει την Αθήνα καθώς βλέπει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Εσπευσε όμως να σημειώσει με νόημα: «Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο προς όφελος της Ελλάδας, αλλά κατηγορηματικά και προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει η ελληνική οικονομία πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Η δήλωση πάντως του κ. Βεστερβέλε είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας κυριάρχησε στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών με τον κ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βεστερβέλε φέρεται να μετέφερε στην ελληνική πλευρά το μήνυμα ότι η αξιοπιστία της ΕΕ κρίνεται από την πλήρη εφαρμογή του ΠΣΑ.

«Ο Πρωθυπουργός μού εξήγησε το πρόγραμμα. Είμαι αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι αυτό το πρόγραμμα κυοφορεί νέες ευκαιρίες, οι οποίες θα πάρουν σάρκα και οστάεφόσον το πρόγραμμα στηριχθεί από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» πρόσθεσε ο κ. Βεστερβέλε, θέλοντας να προσφέρει κάλυψη στην κυβέρνηση εν όψει πιθανών κοινωνικών αντιδράσεων στα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk