Ανοδος 0,32% στο Τόκιο

Το βλέμμα των αγορών στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ

Θετικό κλίμα αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Από τις ειδήσεις της ημέρας ξεχωρίζουν η ανακοίνωση του Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Βρετανία, τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα σε Γαλλία και Γερμανία και τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ.

Θετικό κλίμα αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις ενδείξεις σταθεροποίησης της βιομηχανικής παραγωγής και της αγοράς κατοικιών, προβλέπεται να κρατήσουν τις διεθνείς αγορές σε τροχιά ανόδου για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Από τις ειδήσεις της ημέρας ξεχωρίζουν η ανακοίνωση του Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Βρετανία και τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα σε Γαλλία και Γερμανία. Σημαντικά κρίνονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, αλλά και τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, δείκτες που αποτυπώνουν την μεσοπρόθεσμη αγοραστική δυνατότητα των Αμερικανών. Από την πλευρά των οικον ομικών αποτελεσμάτων η προσοχή επικεντρώνεται στις εταιρείες Black & Decker, Cisco Systems, Pfizer, Roche Holdings και Visa.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ισχυροποίηση των εταιρειών παραγωγής πρώτων υλών και των εταιρειών ενεργείας, αποτέλεσμα της αύξησης των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ. Με άνοδο 0,32% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 33,24 μονάδες φτάνοντας τις 10.404,33.

Το ευρώ αναμένεται σήμερα να πάρει προβάδισμα έναντι του δολαρίου, εκτίμηση που συνδέεται με τη θετική γνωμοδότηση του Κολεγίου των Επιτρόπων για το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Χθες, παρά τις ανησυχίες για τα υψηλά ελλείμματα που εμφανίζουν και άλλες χώρες – μέλη της Ευρωζώνης το ευρώ ανέκαμψε γύρω από το 1,3971 έναντι του δολαρίου, ενώ παρέμενε σχεδόν σταθερό και έναντι του γιεν.

Πίεση στο αμερικανικό νόμισμα αναμένεται να ασκήσει η προειδοποίηση της Moody’s Investors Service ότι η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση Aaa των ΗΠΑ θα βρεθεί υπό πίεση στο μέλλον, εκτός και αν ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, το οποίο εκτιμάται στο 10,6% του ΑΕΠ το 2010.

Πάντως, τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει τις ελπίδες για ουσιαστική ανάκαμψη των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη και κατά συνέπεια αύξηση της ζήτησης των πρώτων υλών. Έτσι, συμπαρασύρουν ανοδικά την αγορά μετάλλων, την τιμή του χρυσού και τις οι τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk