Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου – Γκρούεφσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι είχε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Γκρούεφσκι. Στόχος της επικοινωνίας ήταν η βελτίωση των σχέσεων, δεδομένης και της πρόσκλησης για συνάντηση στον Γ.Παπανδρέου από τον κ. Γκρούεφσκι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι είχε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Γκρούεφσκι. Κατά τη συνομιλία τους, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, εξετάσθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, μεταξύ άλλων, αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στις δύο χώρες, καθώς και γι’ άλλα θέματα διμερούς και περιφερειακού χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρεται ακόμη ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων και της ώθησης της διαδικασίας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε μετά τη χθεσινή επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Παπανδρέου, στην οποία περιέχεται πρόσκληση για συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στην ΠΓΔΜ ή σε άλλο μέρος, το οποίο θα μπορούσε προσδιοριστεί από κοινού, στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών σχέσεων και των προσπαθειών για την επίλυση του μοναδικού ανοιχτού ζητήματος μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk