Για απόπειρα νοθείας κατηγορεί η Τιμοσένκο τον Γιανούκοβιτς πριν την κάλπη της Κυριακής

Σε υψηλούς τόνους κρατάει η Γιούλια Τιμοσένκο την περίοδο πριν τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών, καταγγέλλοντας ότι ο αντίπαλός της -και προπορευόμενος από τον πρώτο γύρο- Βίκτορ Γιανούκοβιτς «νοθεύει προκαταβολικά» το αποτέλεσμα αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο. Να μην κυρώσει τις αλλαγές ο πρόεδρος ζητά η πρωθυπουργός.

Για απόπειρα νοθείας κατηγορεί η Τιμοσένκο τον Γιανούκοβιτς πριν την κάλπη της Κυριακής | tovima.gr

Σε υψηλούς τόνους κρατάει η κυρία Γιούλια Τιμοσένκο την περίοδο πριν τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών, καταγγέλλοντας την Τετάρτη ότι ο αντίπαλός της -και προπορευόμενος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- κ. Βίκτορ Γιανούκοβιτς «νοθεύει προκαταβολικά» το αποτέλεσμα αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο.

«Το Κοινοβούλιο πέρασε αλλαγές στο νόμο που καταστρέφουν τίμιες προεδρικές εκλογές, τις κάνουν ψευδείς, ανέντιμες, άναρχες» δήλωσε σε τηλεοπτικό της μήνυμα, ερμηνεύοντας την κίνηση ως σημάδι απελπισίας του κ. Β. Γιανούκοβιτς: «Αυτό έγινε επειδή ο Γιανούκοβιτς δεν πιστεύει στη νίκη του και θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα μόνο μέσω νόθευσης» ανέφερε.

Το Κόμμα των Περιφερειών του κ. Γιανούκοβιτς είχε προωθήσει νωρίτερα στο κοινοβούλιο τροποποίηση των εκλογικών κανονισμών που θα καταργεί την απαιτούμενη απαρτία των εκπροσώπων και των δύο υποψηφίων για την έγκριση της καταμέτρησης στα διάφορα εκλογικά τμήματα.

Η Γιούλια Τιμοσένκ, αναφέρει το Reuters, κάλεσε τον Oυκρανό πρόεδρο κ. Βίκτορ Γιουσένκο να μην κυρώσει τις αλλαγές.

Οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων στιγματίστηκε από εκατέρωθεν προσβλητικά σχόλια. Πριν καν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 17 Ιανουαρίου η κυρία Γιούλια Τιμοσένκο είχε κατηγορήσει τον κ. Βίκτορ Γιανούκοβιτς και το Κόμμα των Περιφερειών του οποίου ηγείται ότι ενορχηστρώνουν μεγάλης κλίμακας εκστρατεία εκλογικής απάτης και ότι με διεφθαρμένα μέσα έχουν διαμορφώσει πλειοψηφία στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γιανούκοβιτς προειδοποιεί ότι οι δικοί του υποστηρικτές δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν υποψήφιο να «κλέψει» την προεδρική εκλογή όπως υποστηρίζει ότι συνέβη το 2004, ενώ μετά τον δεύτερο γύρο η κυρία Τιμοσένκο ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους της ρητορικής της.

Η αρχική νίκη του φιλορώσου πρώην πρωθυπουργού στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας μετά τις μαζικές διαδηλώσεις και τις κατηγορίες για εκτεταμένη εκλογική νοθεία υπέρ του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk