ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Καμπάνες για σικέ αγώνες και ντόπινγκ

Αυστηρές ποινές σε εκείνους οι οποίοι διαμορφώνουν προσυνεννοημένα αποτελέσματα αγώνων με σκοπό την άντληση κερδών από το στοίχημα, ή διαπράττουν οργανωμένα το έγκλημα της χορήγησης απαγορευμένων ουσιών ειδικά σε ανήλικους αθλητές, αλλά και απαλλαγή εκείνων οι οποίοι θα καταγγέλλουν τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα προβλέπει το σχέδιο νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για ανοικτή διαβούλευση ο ΓΓΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής . Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, « αν το αποτέλεσμα αγώνα που αλλοιώνεται κατόπιν προσυνεννοήσεωςπεριλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού, ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα ετών».

Καμπάνες για  σικέ αγώνες  και ντόπινγκ | tovima.gr

Αυστηρές ποινές σε εκείνους οι οποίοι διαμορφώνουν προσυνεννοημένα αποτελέσματα αγώνων με σκοπό την άντληση κερδών από το στοίχημα, ή διαπράττουν οργανωμένα το έγκλημα της χορήγησης απαγορευμένων ουσιών ειδικά σε ανήλικους αθλητές, αλλά και απαλλαγή εκείνων οι οποίοι θα καταγγέλλουν τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα προβλέπει το σχέδιο νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για ανοικτή διαβούλευση ο ΓΓΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής .

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, « αν το αποτέλεσμα αγώνα που αλλοιώνεται κατόπιν προσυνεννοήσεωςπεριλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού, ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα ετών». Και αυτό διότι, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, ενώ παλαιότερα μια δωροδοκία αθλητή ή διαιτητή είχε κατά κανόνα αθλητικά κίνητρα, σήμερα αποκτά οικονομική σημασία αφού κατά κανόνα επιχειρείται η άντληση κερδών από τον στοιχηματισμό αγώνων.

Αναφορικά με το ντόπινγκ, « όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα άτομα και επιδιώκει ή επιτυγχάνει τη διάπραξη των κακουργημάτων του άρθρου 128 Θ του αθλητικού νόμου 2725/1999, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, ενώ η ιδιότητα του γιατρού, προπονητή ή φυσικοθεραπευτή αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση ».

Αν κάποιος από τους υπαίτιους βοηθήσει με πληροφορίες, την πρόληψη ενός σχεδιαζόμενου εγκλήματος, απαλλάσσεται από την ποινή για τις δικές του πράξεις. Ακόμη όμως και αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, το δικαστήριο δύναται να επιβάλει σε αυτόν μειωμένη ποινή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk