Κακλαμάνης εναντίον Καστανίδη για τις διαφημιστικές πινακίδες

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης λοιπόν, όφειλε να καλέσει την ΚΕΔΚΕ να συζητήσει το πρόβλημα και η κυβέρνηση να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία – ως γνωστόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν νομοθετεί- αντί να αποστείλει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την εφαρμογή ενός ξεπερασμένου πλαισίου»

Κακλαμάνης εναντίον Καστανίδη για τις διαφημιστικές πινακίδες | tovima.gr

Η ΚΕΔΚΕ αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα των παράνομων πινακίδων στους δρόμους ευθύνης των μελών της (Δήμους και Κοινότητες).

Γι΄ αυτό και ζήτησε προ έτους από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α) την εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η μελέτη αυτή παραδόθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση σε σύσκεψη υπό τον κ. Μαρκογιαννάκη και απεστάλη και στα κόμματα.

Η μελέτη καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες προκειμένου να υλοποιηθούν χρειάζεται εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι τα έξοδα αποξήλωσης των παρανόμων πινακίδων, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανάλογα με την έκταση κάθε Δήμου, επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων, όταν βάσει του προϋπολογισμού του 2010 η κυβέρνηση περικόπτει πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πολλοί Δήμοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτενεργούν, βάζοντας για παράδειγμα πρόστιμο στον διαφημιζόμενο, προκειμένου αυτός να ελέγξει τον ιδιοκτήτη των παράνομων πινακίδων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης λοιπόν, όφειλε να καλέσει την ΚΕΔΚΕ να συζητήσει το πρόβλημα και η κυβέρνηση να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία – ως γνωστόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν νομοθετεί- αντί να αποστείλει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την εφαρμογή ενός ξεπερασμένου πλαισίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk