Επαιρναν το επίδομα τυφλού με πλαστογραφημένα δελτία

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 19 άτομα που λάμβαναν παρανόμως επίδομα τυφλότητας, καθώς διέθεταν πλαστογραφημένα δελτία απογραφής τυφλών, τα οποία εκδίδονται από δημόσια νοσοκομεία. Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά δέχθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ελάμβανε επίδομα τυφλότητας άτομο που δεν αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα. Ερευνα που έγινε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, από όπου φαινόταν ότι είχε εκδοθεί το Δελτίο Απογραφής Τυφλού, έδειξε ότι η υπογραφή του διοικητικού διευθυντή ήταν πλαστογραφημένη.

Επαιρναν το επίδομα τυφλού  με πλαστογραφημένα δελτία | tovima.gr

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 19 άτομα που λάμβαναν παρανόμως επίδομα τυφλότητας, καθώς διέθεταν πλαστογραφημένα δελτία απογραφής τυφλών, τα οποία εκδίδονται από δημόσια νοσοκομεία.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά δέχθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ελάμβανε επίδομα τυφλότητας άτομο που δεν αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα. Ερευνα που έγινε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, από όπου φαινόταν ότι είχε εκδοθεί το Δελτίο Απογραφής Τυφλού, έδειξε ότι η υπογραφή του διοικητικού διευθυντή ήταν πλαστογραφημένη. Επίσης, στο δελτίο αναφερόταν όνομα γιατρού ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά έκαναν νέα έρευνα σε όλους τους φακέλους των ατόμων που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας και εντόπισαν 14 άτομα που είχαν στην κατοχή τους πλαστογραφημένα δελτία. Η παροχή ανεστάλη ώσπου να γίνει νέα διασταύρωση στοιχείων. Από τα 14 άτομα μόνο οι επτά προσκόμισαν νέα Δελτία Απογραφής Τυφλών, από το Ασκληπιείο Βούλας, τον Ευαγγελισμό, το Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και το Θριάσιο. Τα δελτία ήταν στο σύνολό τους πλαστά, καθώς είχαν παραποιημένες σφραγίδες, λάθος ονόματα και υπογραφές γιατρών. Ακολούθησε και άλλη έρευνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από την οποία προέκυψαν επίσης πέντε περιπτώσεις πλαστών Δελτίων Απογραφής Τυφλού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk