«Οχι» Μπατζελή σε άμεσες οικονομικές ενισχύσεις

Αντιμέτωπες με τα τρακτέρ βρίσκονται δύο κυρίες της κυβέρνησης. Η κυρία Λούκα Κατσέλη και η κυρία Κατερίνα Μπατζελή (φωτογραφία) συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι για να κωδικοποιήσουν τα κοινοτικά κονδύλια και να αθροίσουν το ποσό που μπορούν να δώσουν προκειμένου να αποσυρθούν τα μπλόκα από τις εθνικές οδούς. Η υπουργός Οικονομίας και η συνάδελφός της της Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαίωσαν τη χρηματοδότηση των αγροτικών επιχειρήσεων μέσω των διορθωτικών προγραμμάτων. Μετά τη …

«Οχι» Μπατζελή σε άμεσες  οικονομικές ενισχύσεις | tovima.gr

Αντιμέτωπες με τα τρακτέρ βρίσκονται δύο κυρίες της κυβέρνησης. Η κυρία Λούκα Κατσέλη και η κυρία Κατερίνα Μπατζελή (φωτογραφία) συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι για να κωδικοποιήσουν τα κοινοτικά κονδύλια και να αθροίσουν το ποσό που μπορούν να δώσουν προκειμένου να αποσυρθούν τα μπλόκα από τις εθνικές οδούς. Η υπουργός Οικονομίας και η συνάδελφός της της Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαίωσαν τη χρηματοδότηση των αγροτικών επιχειρήσεων μέσω των διορθωτικών προγραμμάτων. Μετά τη συνάντηση η κυρία Μπατζελή επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να δοθούν άμεσες οικονομικές ενισχύσεις στους αγρότες και πρόσθεσε πως «θα υπάρξει ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω παρεμβάσεων και πολιτικών που στόχο έχουν την αναθέρμανση της αγροτικής οικονομίας καιτην ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων, και όλα αυτά θα γίνουν μέσω του αναθεωρημένου ΕΣΠΑ».

Ειδικότερα οι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις προσπάθειές της στην αναβάθμιση του αγροτικού τομέα σε τρία επίπεδα: πρώτον, στην αποτελεσματικότερη αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ του κοινοτικού αγροτικού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και του ΕΣΠΑ, ώστε να δημιουργηθούν προγράμματα για επενδύσεις, δεύτερον, με τη συμμετοχή των αγροτικών επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ για τη χορήγηση εγγυημένων δανείων και, τρίτον, με τη συνεργασία των δύο υπουργείων στην εποπτεία και στη λειτουργία της αγοράς και των τιμών.

Η κυρία Κατσέλη δήλωσε ακόμη ότι θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στον αγροτικό τομέα μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες θα αφορούν τόσο την εποπτεία της αγοράς όσο και γενικότερα τη χρηματοδό- τηση αγροτικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk