Ποιον θα χτυπήσει ο «Αρμαγεδδών»;

Σε μια περίοδο που η κρίση της ελληνικής οικονομίας πλήττει τους πάντες, από τον φτωχότερο ως τον πλουσιότερο στη χώρα, είναι απορίας άξιον πώς αυτοί που ξεσηκώνονται και πάλι πρώτοι είναι οι προνομιούχοι! Στο απεργιακό κύμα που φουσκώνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρωτοστατούν και πάλι εκείνοι που επί χρόνια είχαν κατακτήσει σκανδαλώδη προνόμια διαμαρτυρόμενοι επειδή οι πολιτικές τους διασυνδέσεις δεν μπορούν πλέον να τους διασφαλίσουν ότι δεν θα πειραχτούν τα κεκτημένα τους.

Ποιον θα χτυπήσει  ο «Αρμαγεδδών»; | tovima.gr

Σε μια περίοδο που η κρίση της ελληνικής οικονομίας πλήττει τους πάντες, από τον φτωχότερο ως τον πλουσιότερο στη χώρα, είναι απορίας άξιον πώς αυτοί που ξεσηκώνονται και πάλι πρώτοι είναι οι προνομιούχοι!

Στο απεργιακό κύμα που φουσκώνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρωτοστατούν και πάλι εκείνοι που επί χρόνια είχαν κατακτήσει σκανδαλώδη προνόμια διαμαρτυρόμενοι επειδή οι πολιτικές τους διασυνδέσεις δεν μπορούν πλέον να τους διασφαλίσουν ότι δεν θα πειραχτούν τα κεκτημένα τους.

Την αρχή έκαναν οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ στο λιμάνι του Πειραιά, που αποδείχθηκε ότι εισέπρατταν κατά μέσον όρο 5.000 ευρώ τον μήνα. Αρνούνται ωστόσο να εκσυγχρονιστούν απαιτώντας τη διαιώνιση αυτής της επιδοματικής πολιτικής στην οποία τους καλόμαθαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ακολουθούν οι εφοριακοί, οι οποίοι έχουν φροντίσει εδώ και χρόνια να συμπληρώσουν τον μισθό τους με επιδόματα που υπερδιπλασιάζουν τις αποδοχές τους και αρνούνται τώρα να υποστούν μείωση των επιδομάτων αυτών σε ποσοστό άνω του 10%.

Μείωση των επιδομάτων τους αρνούνται και οι καθηγητές των πανεπιστημίων, απειλώντας επίσης με λουκέτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως επίσης και οι υπάλληλοι της Βουλής, η μοναδική κατηγορία των εργαζομένων που εισπράττει 16 μισθούς κάθε χρόνο.

Το παράξενο δεν είναι ότι εξεγείρονται οι συγκεκριμένοι κλάδοι. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν. Το παράξενο είναι πώς τους ανέχεται ακόμη η κυβέρνηση και δεν αποφασίζει τουλάχιστον να τους καταγγείλει δημοσίως αφού δεν αποφασίζει να συγκρουστεί μαζί τους.

Πρέπει να αντιληφθεί κάποτε και η νέα κυβέρνηση ότι, εκτός από τη μειονότητα των συντεχνιών και των προνομιούχων, υπάρχει μια σιωπηλή πλειονότητα που υπομένει τη λιτότητα χωρίς να βγαίνει στους δρόμους πιστεύοντας ότι όλα αυτά γίνονται για κάτι καλό. Οταν όμως διαπιστώσει ότι τίποτε καλό δεν γίνεται αλλά αντιθέτως επιβραβεύονται και πάλι οι φωνακλάδες και οι βολεμένοι, τότε με τον ίδιο βουβό τρόπο ανατρέπει τις κυβερνήσεις χωρίς άλλη προειδοποίηση.

Προς το παρόν ο μόνος που δείχνει να έχει αντιληφθεί αυτή την ανάγκη αλλαγής της στρατηγικής απέναντι στους απεργούς είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος προανήγγειλε χθες «Αρμαγεδδώνα» απέναντι στους προνομιούχους. Γιατί ο κ. Πάγκαλος είναι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζει πως, αν δεν γίνει αυτό, ο «Αρμαγεδδών» θα χτυπήσει κάποτε την κυβέρνηση.

vchiotis@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk