Στα πράγματα

Οι αγρότες να διευκολύνουν τη μεταφορική δραστηριότητα

Εκκληση προς την κυβέρνηση αλλά και τους αγρότες να βρεθεί λύση για την άρση των μπλόκων κάνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών κ. Απ. Κενανίδης διότι, όπως τονίζει στο «Βήμα», τα προβλήματα και οι ζημιές των αυτοκινητιστών έχουν φέρει τον κλάδο σε οριακό σημείο.

Οι αγρότες να διευκολύνουν  τη μεταφορική δραστηριότητα | tovima.gr

Εκκληση προς την κυβέρνηση αλλά και τους αγρότες να βρεθεί λύση για την άρση των μπλόκων κάνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών κ. Απ. Κενανίδης διότι, όπως τονίζει στο «Βήμα», τα προβλήματα και οι ζημιές των αυτοκινητιστών έχουν φέρει τον κλάδο σε οριακό σημείο.

– Ποια είναι η κατάσταση του κλάδου σας μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών;

«Μετά τους αποκλεισμούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον Προμαχώνα οι παραδόσεις προϊόντων καθυστερούν από 2-3 ημέρες ως και μία εβδομάδα, με το κόστος του οδηγού ανά χαμένο δρομολόγιο να υπερβαίνει τα 500 ευρώ, και αυτό το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες μάς έχει φέρει τεράστιες δυσκολίες. Μιλάμε για περισσότερες ώρες οδήγησης και ακυρώσεις παραγγελιών, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και ακυρώσεις μεταφοράς προϊόντων. Στο εσωτερικό της χώρας καλύπτουμε αυτή τη στιγμή επιπλέον αποστάσεις που φθάνουν τα 300 χιλιόμετρα σε σχέση με παλαιοτέρα και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τροχαία».

– Τι ζητείτε τα γίνει αυτή τη στιγμή; «Ο χώρος των ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών, προερχόμενος στη συντριπτική του πλειονότητα από τις τάξεις της αγροτιάς, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, τη συνεχή αγωνία για την παραγωγή της σοδειάς, τις τιμές και τον κίνδυνο να μείνει απούλητη. Η μεταφορική μας δραστηριότητα, που αποτελεί συνέχεια της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας στην αλυσίδα της οικονομίας, αντιμετωπίζει και αυτή, όπως και η αγροτική, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που απειλούν με κίνδυνο αφανισμού και τους δύο κλάδους. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών και να αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης της αγροτικής παραγωγής. Καλούμε επίσης τους αγρότες να μην εξαντλούν τα όρια αυστηρότητας στα μπλόκα, ώστε να διευκολύνουν τη μεταφορική δραστηριότητα και να αποτρέψουν τους κάθε είδους κινδύνους από την υπέρμετρη καθυστέρησή της».

– Πόσο σας έχει επηρεάσει παράλληλα η οικονομική ύφεση; «Ο κλάδος μας περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα αφανιστεί. Επιβάλλεται η πολιτεία να παρέμβει για να προστατέψει τον κλάδο από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την παράνομη μεταφορά και την παράνομη κυκλοφορία οχημάτων ταξινομημένων στο εξωτερικό. Εδώ και δύο χρόνια οι συνάδελφοί μας έχουν στραφεί σε άλλα κράτημέλη της ΕΕ για την ταξινόμηση των οχημάτων τους. Ξεπερνούν τα 2.500-3.000 τα φορτηγά αυτοκίνητα ελληνικών συμφερόντων που έχουν ταξινομηθεί στη Βουλγαρία. Πάνω από 500 στη Γερμανία. Τέλος, σε μικρότερες ποσότητες έχουν ταξινομηθεί ελληνικά φορτηγά οχήματα σε άλλες χώρες, χάνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τεράστια έσοδα η εθνική μας οικονομία, που τόσο ανάγκη μας έχει όλους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk