Η Ελλάδα θα πετύχει τη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος εντός του χρονοδιαγράμματος δήλωσε ο Μπαρόζο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει αύριο στο Συμβούλιο υπουργών οικονομίας της ΕΕ την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα πετύχει τη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος εντός του χρονοδιαγράμματος δήλωσε ο Μπαρόζο | tovima.gr

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωσή του που εξέδωσε σήμερα το βράδυ από τις Βρυξέλλες δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύριο θα προτείνει προς το Συμβούλιο υπουργών οικονομίας της ΕΕ την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο αναφέρει ότι με την αξιολόγησή της η Επιτροπή εκτιμά ότι η διόρθωση του ελλείμματος που επιδιώκει η Ελλάδα μέχρι το 2012, με μια επαρκώς εμπροσθοβαρή προσπάθεια για το 2010, είναι ένα φιλόδοξο και επιτεύξιμο σχέδιο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής χαιρετίζει ακόμη τη δέσμευση της Ελλάδας να λάβει έγκαιρα διορθωτικά μέτρα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν για την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας και τονίζει ότι η Επιτροπή θα έχει ως ευθύνη να παρακολουθεί με σχολαστικότητα την εφαρμογή του προγράμματος μέσα από μια στενή επιτήρηση των δημοσιονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο η επιτυχής διόρθωση του υψηλού δημοσιονομικού
ελλείμματος δεν είναι μόνο σημαντική για την Ελλάδα αλλά για την ευρωζώνη και την ΕΕ συνολικά.

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναφέρει επίσης ότι το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 «αποτέλεσε έκπληξη για όλους μας» και επισημαίνει ότι τέτοια ελλείμματα πηγάζουν από ένα συνδυασμό δημοσιονομικής διολίσθησης και ανακριβούς κοινοποίησης στατιστικών στοιχείων και θα πρέπει να διορθώνονται με αποφασιστικότητα, ενώ επισημαίνει ακόμη πως και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk