Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ για τη «νέα» Fix Ηellas

Η εταιρεία Ελληνικές Μικροζυθοποιίες ΑΕ προχώρησε από 1ης Ιανουαρίου 2010 σε αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, σε συνέχεια της εξαγοράς τον Φεβρουάριο του 2009 και μετέπειτα απορρόφησης της «παλαιάς» Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ, πρώην συμφερόντων του κ. Β.Κουρτάκη, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα εταιρικά στοιχεία αμετάβλητα. Η «νέα» πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ είναι κάτοχος του σήματος Fix Ηellas, της παλαιότερης μπίρας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία Ελληνικές Μικροζυθοποιίες ΑΕ προχώρησε από 1ης Ιανουαρίου 2010 σε αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, σε συνέχεια της εξαγοράς τον Φεβρουάριο του 2009 και μετέπειτα απορρόφησης της «παλαιάς» Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ, πρώην συμφερόντων του κ. Β.Κουρτάκη, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα εταιρικά στοιχεία αμετάβλητα. Η «νέα» πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ είναι κάτοχος του σήματος Fix Ηellas, της παλαιότερης μπίρας στην Ελλάδα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως το τέλος Μαρτίου 2010 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ θα ολοκληρώσει την επένδυση επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της στη Ριτσώνα Ευβοίας ύψους 16 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης το σύνολο των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί στην εταιρεία από την ίδρυσή της ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Στο νέο ζυθοποιείο της εταιρείας, που εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων, θα παράγεται και θα εμφιαλώνεται η νέα Fix Ηellas.

Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η «ιστορική» μπίρα θα είναι πλέον διαθέσιμη στους έλληνες καταναλωτές σε συσκευασίες επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών, αλουμινένιων κουτιών, καθώς και βαρελιών χωρητικότητας 30 lt. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ θα αξιοποιήσει για τη λειτουργία της τα υπόγεια νερά της περιοχής που εντάσσονται γεωγραφικά στη λεκάνη της λίμνης Υλίκης.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ ιδρύθηκε το 2005 από τους κκ. Ηλία και Γεώργιο Γκρέκη. Από τον Απρίλιο του 2008 κάτοχος του 51% των μετοχών της είναι ο κ. Ιωάννης Χήτος, ένας εκ των ιδιοκτητών και πρόεδρος του ΔΣ τής Χήτος ΑΒΕΕ, που εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk