Ασφαλιστικές εισφορές €1 δισ. διεκδικεί το ΙΚΑ

Ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1 δισ. ευρώ διεκδικεί αναδρομικά το υπουργείο Εργασίας ως «διαφυγόντα έσοδα» του ΙΚΑ από προγράμματα εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Συγκεκριμένα διεκδικεί 100 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ, 660 εκατ. ευρώ από την Ολυμπιακή (οφειλές) και 300 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες. Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με στόχο την άμεση οικονομική στήριξη του ΙΚΑ. Χθες συναντήθηκε με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλο προκειμένου να συμφωνήσουν στον τρόπο αντιμετώπισης των ειδικών Ταμείων των τραπεζών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε καλέσει στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΟΤΕ κ.

Ασφαλιστικές εισφορές  €1 δισ. διεκδικεί το ΙΚΑ | tovima.gr

Ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1 δισ. ευρώ διεκδικεί αναδρομικά το υπουργείο Εργασίας ως «διαφυγόντα έσοδα» του ΙΚΑ από προγράμματα εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Συγκεκριμένα διεκδικεί 100 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ, 660 εκατ. ευρώ από την Ολυμπιακή (οφειλές) και 300 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες. Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με στόχο την άμεση οικονομική στήριξη του ΙΚΑ. Χθες συναντήθηκε με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλο προκειμένου να συμφωνήσουν στον τρόπο αντιμετώπισης των ειδικών Ταμείων των τραπεζών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε καλέσει στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη για τις οφειλόμενες εισφορές του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Το υπουργείο Εργασίας έχει αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική επιβάρυνση του ΙΚΑ από το 2008 ως σήμερα, από την ένταξη σε αυτό των ειδικών Ταμείων των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Το έλλειμμα ξεκινά από 168 εκατ. ευρώ το 2008, μετρείται σε 341 εκατ. ευρώ το 2009 και φθάνει εφέτος τα 454 εκατ. ευρώ. Εφέτος τα έσοδα είναι 734,8 εκατ. ευρώ και οι επιπλέον εισφορές υπολογίζονται σε 829,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι δαπάνες είναι 2 δισ. ευρώ. * Συνεχίστηκαν και χθες οι επαφές του υπουργού Εργασίας με φορείς για τον τρόπο χορήγησης του «κουπονιού» στους ανέργους. Το κουπόνι θα είναι περίπου 70 ευρώ τον μήνα και η καταβολή του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk