Στην οδό Λήδρας, ενωτικός, ο Μπαν Κι Μουν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μετέβη στο σημείο διάβασης από και προς τα κατεχόμενα και εγκαινίασε τη δεύτερη φάση έργων αναστήλωσης κτιρίων στη «νεκρή ζώνη», τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μετέβη στο σημείο διάβασης από και προς τα κατεχόμενα και εγκαινίασε τη δεύτερη φάση έργων αναστήλωσης κτιρίων στη «νεκρή ζώνη», τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην τελετή παρευρίσκονταν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Λέοπολντ Μάουρερ και οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Γιώργος Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί.

Σε ομιλία του ο Μπαν Κι Μουν τόνισε ότι το πέρασμα στη οδό Λήδρας συμβολίζει τη θέληση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στο Κυπριακό και να ανοικοδομήσουν ένα κοινό μέλλον.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τις δυσκολίες, η λύση είναι εφικτή και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι κυπριακή και ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να δώσει τη στήριξή του στις συνομιλίες.

Στο τέρμα της οδού Λήδρας είχαν συγκεντρωθεί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι με πανό, που έγραφαν «Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να διχοτομηθεί», «Φρένο στη Διχοτόμηση-Επανένωση τώρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk