Οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων με σημαντικότερη την επιβολή έκτακτης εισφοράς θα ελεγχθεί για το αν είναι συνταγματική ή όχι.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αμισθων Υποθηκοφυλάκων, της Ομοσπονδίας Μεσιτών και εκπροσώπων των φοροτεχνών, γιατη φορολογία στα ακίνητα και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι αν το όριο πάνω από το οποίο επιβάλλεται η έκτακτη εισφορά παρέμενε στις 600.000 ευρώ θα υπήρχαν τόσες αντιδράσεις καθώς θεωρεί ότι πλήττεται σημαντικά η μεσαία περιουσία με την τελική κλίμακα έκτακτης εισφοράς που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.
Από την άλλη, ο πρόεδρος των ποθηκοφυλάκων κ. Χρ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι τη διετία 2007-2009 παρατηρείται πτώση στις αγοραπωλησίες και τις μεταβιβάσεις κατά 70%.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος κ. Δημ. Καψιμάλης ότι δεν πρέπει να επιβληθεί η έκτακτη εισφορά σε ακίνητα τα οποία δεν έχουν έσοδα (ενοίκια κτλ.).