Κλείνει προσώρας η «Παγανή»

Κλείνει για τρεις εβδομάδες ο Ειδικός Χώρος Παραμονής Αλλοδαπών Παγανής Λέσβου για συντήρηση και επισκευές και αύριο θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των 180 μη νόμιμων μεταναστών οι οποίοι θα μεταφερθούν στα Κέντρα Παραμονής Χίου και Σάμου. Μάλιστα δεν αποκλείεται σε κάποιους να δοθεί έγγραφο που θα τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με την εικόνα που είχε αντικρίσει όταν είχε επισκεφθεί το νησί.

Κλείνει προσώρας η «Παγανή» | tovima.gr

Κλείνει για τρεις εβδομάδες ο Ειδικός Χώρος Παραμονής Αλλοδαπών Παγανής Λέσβου για συντήρηση και επισκευές και αύριο θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των 180 μη νόμιμων μεταναστών οι οποίοι θα μεταφερθούν στα Κέντρα Παραμονής Χίου και Σάμου. Μάλιστα δεν αποκλείεται σε κάποιους να δοθεί έγγραφο που θα τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με την εικόνα που είχε αντικρίσει όταν είχε επισκεφθεί το νησί. Το Κέντρο Παγανής θα ξαναλειτουργήσει, ωστόσο θα δεχθεί μικρό αριθμό μη νόμιμων μεταναστών (150-200 άτομα το μέγιστο) και υπό ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Βούγια, σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο να βρεθεί χώρος στη Μυτιλήνη μέσα στο 2010 προκειμένου να κλείσει οριστικά αυτός της Παγανής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk