BHMAτοδότηs

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πλησιάζει καταιγίδα φόρων, αφού αυξάνονται διαρκώς τα παραδείγματα στελεχών της κυβέρνησης που ψαλιδίζουν προνόμια στους τομείς ευθύνης τους (για να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα της λιτότητας). Για παράδειγμα, ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Φ. Πετσάλνικος ανακάλυψε ότι στις λογής Γραμματείες της Βουλής χρησιμοποιούνται δεκαέξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία πληρώνει φυσικά η Βουλή. Ο Πρόεδρος της Βουλής μείωσε τα πληρωμένα κινητά σε οκτώ. Βεβαίως, αν θέλει ο κ.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πλησιάζει καταιγίδα φόρων, αφού αυξάνονται διαρκώς τα παραδείγματα στελεχών της κυβέρνησης που ψαλιδίζουν προνόμια στους τομείς ευθύνης τους (για να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα της λιτότητας). Για παράδειγμα, ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Φ. Πετσάλνικος ανακάλυψε ότι στις λογής Γραμματείες της Βουλής χρησιμοποιούνται δεκαέξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία πληρώνει φυσικά η Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μείωσε τα πληρωμένα κινητά σε οκτώ. Βεβαίως, αν θέλει ο κ. Πετσάλνικος να προχωρήσει σε εντυπωσιακές περικοπές, ο θεσμός του οποίου έχει την τιμή να προΐσταται προσφέρει πεδίον δόξης λαμπρόν…

*** 
Προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι ο κ. Π. Ψωμιάδης δεν δέχτηκε τη χειραψία του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλου στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Πώς θα αντιμετωπίσουν τους Σκοπιανούς αν δεν μιλιούνται μεταξύ τους;

*** 
Η «ανοιχτή διαδικασία» επιλογής γραμματέων υπουργείων και περιφερειών έχει κλείσει επιτέλους, αλλά αργεί η ανακοίνωση των νέων ταλέντων. Και ενώ ένα νοερό τύμπανο χτυπάει με αυξανόμενο ρυθμό προκαλώντας κορύφωση της αγωνίας, ενημερώνω τους ενδιαφερομένους ότι κεντρική θέση στην κριτική επιτροπή είχε η κυρία Μαρία Καρακλιούμη.

Πολλά βιογραφικά πέρασαν από τα χέρια της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΠαΣοΚ. Κυκλοφόρησε όμως η πληροφορία ότι η κυβέρνηση ανέθεσε σε πολυεθνική εταιρεία επιλογής προσωπικού με γραφεία στην Αθήνα να εξετάσει τα βιογραφικά και να βοηθήσει στην αξιολόγηση. Η κυρία Καρακλιούμη πάντως διαβεβαίωσε συνεργάτη μου ότι τα βιογραφικά τα είδε μόνο η ίδια και άλλοι δέκα άνθρωποι, στελέχη του κόμματος και του Μεγάρου Μαξίμου. Οσοι λοιπόν απορριφθούν μπορούν να παρηγορηθούν με τη σκέψη ότι τουλάχιστον απασχόλησαν για λίγα δευτερόλεπτα την ωραία Μαρία και τους συνεργάτες της.

*** 
Η «χειρονομία Σαρκοζί» που περιμένουμε και δεν βλέπουμε θα γίνει τελικά από τον κ. Μ. Παπαϊωάννου. Δεν εννοώ βέβαια καμιά αναιδή χειρονομία του οργίλου γάλλου προέδρου, αλλά τη στρατηγική επιλογή του να προσφέρει θέσεις-κλειδιά σε προσωπικότητες του αντίπαλου χώρου.

Ο κ. Παπαϊωάννου, λοιπόν, ως νέος πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα κάνει τη «χειρονομία Σαρκοζί» και θα προσφέρει τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής σε βουλευτή της ΝΔ. Πολύ σωστά το σκέφθηκε, αφού έτσι αποκλείει την πιθανότητα να μοιραστεί την (μικρή) εξουσία του με άλλον σύντροφο που επίσης έμεινε στα κρύα του κυβερνητικού λουτρού και δεν πήρε υπουργείο.

*** 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής εγκατέλειψε το υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου και μετακινήθηκε στον ευάερο πρώτο όροφο. Η μετακίνηση έχει σχέση με την πανηγυρική είσοδο στο υπόγειο του Μαξίμου τού επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Ελενόπουλου.

Ο δημοσιογράφος με το λουκ που θα τον έκανε ιδανικό κυβερνητικό εκπρόσωπο του συνταγματάρχη Καντάφι θα επιβάλει τάξη και πειθαρχία στο «μπούνκερ», ενώ θα συμμετέχει και στον «μικρό πρωινό καφέ» που συνέρχεται καθημερινά στις 9.30,

δίπλα στους κκ. Χ. Παμπούκη, Ν. Αθανασάκη , Χρ. Παπουτσή, Κ. Θέο και στην κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη.

*** 
Συνάντηση κορυφής είχαμε χθες ανάμεσα στην κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και στον κ. Σπ. Παπασπύρο. Η υπουργός Παιδείας και οπαδός της μη βίας (τη φαντάζομαι με κόκκινη βούλα στο μέτωπο από την περασμένη εβδομάδα που αποκάλυψε σε έντυπο ότι ο πολιτικός που θαυμάζει είναι ο Γκάντι… ) συνάντησε τον αιώνιο πράσινο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και ζωντανό σύμβολο του ελληνικού συνδικαλισμού και, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για το… τσίπουρο.

Ο κ. Παπασπύρος εκμυστηρεύτηκε στην υπουργό ότι έπειτα από τόσα χρόνια προσφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα θέλει να αρχίσει να παράγει τσίπουρο στο χωριό του. Η Αννα, ως οπαδός της μη βίας, επικρότησε. Σκέφθηκε ότι ίσως έτσι τον ξεφορτωθεί αναίμακτα, αφού ως γνωστόν ο κ. Παπασπύρος ευνοεί στην Α΄ Αθηνών τη σταυροδοσία εσωκομματικών αντιπάλων της.

*** 
Ταυτόχρονα με τις συνομιλίες για την παραγωγή τσίπουρου, η Αννα και οι συνεργάτες της συνεχίζουν τη μυστική έρευνα για τις σπατάλες στο υπουργείο Παιδείας. Μία από τις νέες ανακαλύψεις είναι η περίπτωση διευθυντή του υπουργείου όχι με έναν, αλλά με δύο προσωπικούς οδηγούς. Ασφαλώς ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα. Ας μην επαναπαύεται στις δάφνες του όμως το υπουργικό επιτελείο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk