Νέοι έλεγχοι εν όψει στην αγορά καυσίμων

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά των καυσίμων και κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης «έβγαλε»- όπως αναμενόταν- η σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (στην πλατεία Κάνιγγος). Παρόντες οι υφυπουργοί Οικονομίας κ. Μ. Μπόλαρης , Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι.Μανιάτης – υπό την προεδρία της κυρίας Λούκας Κατσέλη . Προέκυψε λοιπόν ότι είναι άμεσης προτεραιότητας ο συντονισμός των ελέγχων από τα διυλιστήρια ως τις πολυκατοικίες- με έμφαση στο λαθρεμπόριο και στην ποιότητα.

Νέοι έλεγχοι εν όψει στην αγορά καυσίμων | tovima.gr

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά των καυσίμων και κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης «έβγαλε»- όπως αναμενόταν- η σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (στην πλατεία Κάνιγγος). Παρόντες οι υφυπουργοί Οικονομίας κ. Μ. Μπόλαρης , Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι.Μανιάτης – υπό την προεδρία της κυρίας Λούκας Κατσέλη .

Προέκυψε λοιπόν ότι είναι άμεσης προτεραιότητας ο συντονισμός των ελέγχων από τα διυλιστήρια ως τις πολυκατοικίες- με έμφαση στο λαθρεμπόριο και στην ποιότητα. Ετσι θα οργανωθούν άμεσα μεικτά συνεργεία από τα τρία υπουργεία σε συνεργασία με τις νομαρχίες. Προς τούτο δόθηκαν μάλιστα εντολές στους γενικούς διευθυντές για να οργανωθούν τα συνεργεία (ΥΠΕΕ, ΚΕΔΑΚ, Υπηρεσία Μετρολογίας), με κεντρική ευθύνη της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου. Επίσης αποφασίστηκε να αρχίσει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βελτιωθεί το σύστημα διακίνησης και να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο. Παρεμπιπτόντως, σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη γενικών και ειδικών γραμματέων. Το «σύστημα» στο υπουργείο έχει «καθήσει». Και στην προκειμένη περίπτωση η κυρία Κατσέλη επιχειρεί να καλύψει το κενό των γενικών γραμματέων στο σύστημα της διοίκησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk