Εξαιρέσεις στην οδηγία για τον ΦΠΑ

Νέες παρεκκλίσεις από την Οδηγία 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τις παρεκκλίσεις επιτρέπεται στην Πολωνία και στη Γερμανία να εφαρμόσουν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ, για συγκεκριμένες βεβαίως περιπτώσεις. Για παράδειγμα, επιτρέπεται στην Πολωνία να παράσχει απαλλαγή ΦΠΑ σε εκείνους που ο ετήσιος κύκλος εργασιών είναι το πολύ έως 30.000 ευρώ. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στη Γερμανία να εφαρμόσει έκπτωση του φόρου όταν το ποσοστό χρησιμοποίησης για ιδιωτικές ανάγκες (ξένες από τις ανάγκες της επιχείρησης) είναι υψηλότερο του 90% της συνολικής χρησιμοποίησης.

Εξαιρέσεις  στην οδηγία  για τον ΦΠΑ | tovima.gr

Νέες παρεκκλίσεις από την Οδηγία 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με τις παρεκκλίσεις επιτρέπεται στην Πολωνία και στη Γερμανία να εφαρμόσουν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ, για συγκεκριμένες βεβαίως περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, επιτρέπεται στην Πολωνία να παράσχει απαλλαγή ΦΠΑ σε εκείνους που ο ετήσιος κύκλος εργασιών είναι το πολύ έως 30.000

ευρώ.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στη Γερμανία να εφαρμόσει έκπτωση του φόρου όταν το ποσοστό χρησιμοποίησης για ιδιωτικές ανάγκες (ξένες από τις ανάγκες της επιχείρησης) είναι υψηλότερο του 90% της συνολικής χρησιμοποίησης.

Αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ζητήσει ως τώρα και πέτυχαν να τους επιτραπεί η μείωση του ΦΠΑ για διάφορα έργα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk