Τέλος στην «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων

Τέλος στην «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων και κλειστών υπέργειων και υπόγειων χώρων, που άλλαξαν χρήση, θέτει εγκύκλιος της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη , η οποία στάλθηκε στις πολεοδομίες όλης της χώρας. Ειδικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 7 εγκύκλιο της 29.10.2009, προαναγγέλλεται η αναστολή εφαρμογής του μέτρου και ζητείται η διακοπή κάθε σχετικής ενέργειας, σε όποιο στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκεται η «τακτοποίηση».

Τέλος στην «τακτοποίηση» ημιυπαίθριων | tovima.gr

Τέλος στην «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων και κλειστών υπέργειων και υπόγειων χώρων, που άλλαξαν χρήση, θέτει εγκύκλιος της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη , η οποία στάλθηκε στις πολεοδομίες όλης της χώρας.

Ειδικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 7

εγκύκλιο της 29.10.2009, προαναγγέλλεται η αναστολή εφαρμογής του μέτρου και ζητείται η διακοπή κάθε σχετικής ενέργειας, σε όποιο στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκεται η «τακτοποίηση». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως αναστέλλεται για έξι μήνες ο νόμος του κ. Γ. Σουφλιά για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων και κάλεσε τους πολίτες να μη δηλώσουν τους ημιυπαίθριους. Αυτό σημαίνει ότι για έξι μήνες θα ισχύει ο προηγούμενος νόμος.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή. Οσοι πολίτες, εφαρμόζοντας τον νόμο για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων, υπέβαλαν δηλώσεις στις πολεοδομίες και πλήρωσαν το παράβολο, θα αντιμετωπιστούν ως ειδική περίπτωση και θα γίνει ειδική ρύθμιση γι΄ αυτούς. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν χωρίς να έχει πληρωθεί το παράβολο «παγώνουν». Οσο για τα παράβολα που πληρώθηκαν, αυτά δεν πρόκειται να επιστραφούν, όπως διευκρίνισε η υπουργός. Οσοι πλήρωσαν ή κατέθεσαν αιτήσεις για «τακτοποίηση» θα περιληφθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk