Συμβιβασμός επί της διαδικασίας

Από τα μέλη της ΝΔ η εκλογή νέου προέδρου, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ

Από τα μέλη και όσους εγγραφούν στο online σύστημα δεδομένων την ημέρα της ψηφοφορίας, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφάσισαν ομοφώνως, το Σάββατο, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όσους εγγραφούν στο online σύστημα δεδομένων την ημέρα της ψηφοφορίας, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, όπως αποφάσισαν ομοφώνως, το Σάββατο, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η απόφαση είναι προϊόν συμβιβασμού των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων και κυρίως μεταξύ της πλευράς Μπακογιάννη, που επέμεινε στην αρχική συμφωνία για εκλογή προέδρου μόνο από τα μέλη του κόμματος, ακόμα και να αυτά εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, και της πλευράς Αβραμόπουλου, που ζητούσε να συμμετάσχουν στην εκλογή και οι φίλοι της ΝΔ, οι οποίοι θα εγγράφονταν σε χωριστή λίστα.

Η απόφαση αυτή μένει να επικυρωθεί από το συνέδριο, την επόμενη Κυριακή, ενώ θα λειτουργήσει σύστημα online εγγραφής σε όλα τα εκλογικά κέντρα του κόμματος.

Σε κλειστή σύσκεψη που έγινε νωρίτερα το Σάββατο μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να υπαναχώρησε από την πρόταση του για τους «φίλους» της ΝΔ., καθώς, σαφής, ήταν μόνο η στήριξη του Π.Ψωμιάδη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, αν και δεν είχε αντίρρηση για αλλαγές, τόνισε ότι «κουράζουμε με τις ατελείωτες συζητήσεις για τη διαδικασία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk