Ημιυπαίθριοι και «Βοτανικός» ζητούν λύσεις

Προσπάθειες καταβάλλει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη για να βρεθούν λύσεις εντός των πλαισίων που προβλέπει το Σύνταγμα για τους ημιυπαίθριους και τη διπλή ανάπλαση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό, όπως δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμένο και τον πρόεδρο του 5ου Τμήματος του ΣτΕ κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Η κυρία Μπιρμπίλη ζήτησε τη συνεργασία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε περιβαλλοντικά ζητήματα και διερεύνησε τη γνώμη του κ.

Ημιυπαίθριοι και «Βοτανικός» ζητούν λύσεις | tovima.gr

Προσπάθειες καταβάλλει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη για να βρεθούν λύσεις εντός των πλαισίων που προβλέπει το Σύνταγμα για τους ημιυπαίθριους και τη διπλή ανάπλαση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό, όπως δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμένο και τον πρόεδρο του 5ου Τμήματος του ΣτΕ κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Η κυρία Μπιρμπίλη ζήτησε τη συνεργασία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε περιβαλλοντικά ζητήματα και διερεύνησε τη γνώμη του κ. Πικραμένου επί των λύσεων που προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με χρησιμοποίηση του πολεοδομικού εργαλείου της μεταφοράς συντελεστή δόμησης. Ηδη η κυρία Μπιρμπίλη «πάγωσε» για έξι μήνες τον νόμο Σουφλιά, ο οποίος είχε ανάψει προεκλογικά το «πράσινο» φως για την τακτοποίησή τους. Η υπουργός Περιβάλλοντος «πάγωσε» το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν. Οι δικαστές έκριναν ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή γίνει. Η υπουργός είπε ότι θα αναμένει τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης για να τη λάβει υπόψη της.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε η ίδια η υπουργός, η οποία μάλιστα μετέβη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μόνη της, χωρίς την ασφάλειά της.

O κ. Πικραμένος αποδέχθηκε την πρόταση της κυρίας Μπιρμπίλη για συνεργασία σε περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση και συμφώνησαν ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ζητεί ατύπως τη γνώμη των συμβούλων Επικρατείας επί νομοσχεδίων και υπουργικών αποφάσεων που έχουν περιβαλλοντικό αντικείμενο. Η κυρία Μπιρμπίλη διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ επεσήμανε ότι η συνεργασία την οποία ζητεί αποσκοπεί στο να μην κρίνονται νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης αντισυνταγματικά και παράνομα.

Στη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις και για την προστασία των δασών και των καμένων εκτάσεων, εν όψει και του νομοσχεδίου για την καμένη γη στην Αττική.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ενημέρωσε την κυρία Μπιρμπίλη ότι έχει επιστρέψει στο υπουργείο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορά πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Ελαιώνα και ειδικά στο πολεοδομικό τετράγωνο όπου ανεγείρεται το γήπεδο του Παναθηναϊκού και θέλει να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk