Επιτυχής η δοκιμή του Αres Ι

ΦΛΟΡΙΔΑ Επιτυχημένη ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Αres Ι, του πυραύλου στον οποίο θα είναι συνδεδεμένη η άκατος «Οrion» που θα φιλοξενεί στο μέλλον τα πληρώματα των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών. Ο πύραυλος και η άκατος θα διαδεχθούν τα (γηρασμένα πλέον) διαστημικά λεωφορεία. Ο Αres είναι ο υψηλότερος και λεπτότερος πύραυλος που έχει ποτέ δημιουργήσει η ΝΑSΑ. Η δίλεπτη πτήση του πυραύλου επέτρεψε στη ΝΑSΑ να ελέγξει την αεροδυναμική συμπεριφορά και τη λειτουργία του …

ΦΛΟΡΙΔΑ Επιτυχημένη ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Αres Ι, του πυραύλου στον οποίο θα είναι συνδεδεμένη η άκατος «Οrion» που θα φιλοξενεί στο μέλλον τα πληρώματα των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών. Ο πύραυλος και η άκατος θα διαδεχθούν τα (γηρασμένα πλέον) διαστημικά λεωφορεία. Ο Αres είναι ο υψηλότερος και λεπτότερος πύραυλος που έχει ποτέ δημιουργήσει η ΝΑSΑ.

Η δίλεπτη πτήση του πυραύλου επέτρεψε στη ΝΑSΑ να ελέγξει την αεροδυναμική συμπεριφορά και τη λειτουργία του κατώτερου τμήματος του πυραύλου, το οποίο βασίστηκε στον σχεδιασμό των προωθητικών πυραύλων στερεού καυσίμου που χρησιμοποιούνται στα διαστημικά λεωφορεία. Το κατώτερο τμήμα του Αres έφτασε σε ύψος 40 χλμ. και στη συνέχεια έπεσε με αλεξίπτωτο στον Ατλαντικό, από όπου περισυνελέγη για εξέταση. Τα ανώτερα τμήματα του πυραύλου (η κάψουλα Οrion, το σύστημα διαφυγής και το ανώτερο τμήμα του κινητήρα) ήταν ομοιώματα που καταστράφηκαν πέφτοντας στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΝΑSΑ, ο Αres θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι σε πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk