Σκανδαλώδεις σπατάλες στο υπ. Εθνικής Αμυνας

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η απογραφή αποκάλυψε στόλο πολιτικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν με οδηγό ακόμη και χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί ή πολιτικό προσωπικό

Σκανδαλώδεις σπατάλες στο υπ. Εθνικής Αμυνας | tovima.gr

Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται σε ορισμένα υπουργεία για να περικόψουν σπατάλες ή για να προλάβουν ατασθαλίες που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η απογραφή αποκάλυψε στόλο πολιτικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν με οδηγό ακόμη και χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί ή πολιτικό προσωπικό. Τόσα πολλά πολιτικά αυτοκίνητα δεν υπάρχουν σε κανένα υπουργείο ή επιτελείο, διαβεβαίωσαν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη οι συνεργάτες τους.

Την ίδια ώρα η γερμανική πρεσβεία ειδοποίησε την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ότι η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να περικόψει την επιχορήγηση που απλόχερα έδινε σε ελληνόφωνα σχολεία στη Γερμανία, επειδή ο έλεγχος που διεξήγαγαν οι γερμανικές Ελεγκτικές Αρχές το καλοκαίρι διαπίστωσε πλήθος ατασθαλιών πλασματικών στοιχείων απασχόλησης στα εκεί ελληνικά σχολεία. Το θέμα κρίθηκε «ιδιαίτερα σοβαρό» και αυτός είναι ο λόγος που η κυρία Διαμαντοπούλου απέστειλε χθες επειγόντως επιστολή προς τους διευθυντές εκπαίδευσης Μονάχου και Στουτγάρδης, ζητώντας να διενεργήσουν αμέσως απογραφή διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και των μαθητών σε όλα τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας.

«Υπάρχει ένας όρχος πολιτικών αυτοκινήτων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας»

δηλώνει στο «Βήμα» ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος και προσθέτει ότι «για τα αυτοκίνητα αυτά θα εφαρμοσθούν οι ίδιοι κανόνες που άρχισαν να ισχύουν για τα κρατικά αυτοκίνητα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών». Η καταγραφή των λεγόμενων πολιτικών αυτοκινήτων του υπουργείου αποκάλυψε εντυπωσιακά στοιχεία, όπως ότι με διάφορες διαταγές που είχαν εκδοθεί κατά καιρούς, βρέθηκαν χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί και πολιτικό αυτοκίνητο προφανώς για τη μεταφορά τους από τη μονάδα τους στο σπίτι τους και το αντίστροφο: «Βρέθηκαν εκατοντάδες τέτοια αυτοκίνητα, ακόμη και… μοτοσικλέτες» που αγοράστηκαν ειδικά για αξιωματικούς και πολιτικούς υπαλλήλους, αναφέρει προς «Το Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μπεγλίτης. Αν σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα προστεθούν και δύο στρατιώτες οδηγοί, ένας το πρωί και ένας το απόγευμα, τότε το πρόβλημα είναι εξαιρετικό σοβαρό, προσθέτει, για να σημειώσει: «Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας εξορθολογισμός της χρήσης και του κόστους χρήσης όλων αυτών των αυτοκινήτων που κληρονομήσαμε στο υπουργείο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk