Προετοιμάζονται τα νομοσχέδια για εκλογικό νόμο και «Καποδίστρια»

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση συγκροτήθηκαν οι επιστημονικές επιτροπές που θα καταρτίσουν τα νομοσχέδια για τον νέο εκλογικό νόμο και για τον «Καποδίστρια 2». Οι επιτροπές, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, αναλαμβάνουν άμεσα το έργο τους έτσι ώστε οι θεσμικές πρωτοβουλίες να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην επιτροπή για τον εκλογικό νόμο μετέχουν ο κ. Ν. Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ.

Προετοιμάζονται  τα νομοσχέδια  για εκλογικό  νόμο και  «Καποδίστρια» | tovima.gr

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση συγκροτήθηκαν οι επιστημονικές επιτροπές που θα καταρτίσουν τα νομοσχέδια για τον νέο εκλογικό νόμο και για τον «Καποδίστρια 2». Οι επιτροπές, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, αναλαμβάνουν άμεσα το έργο τους έτσι ώστε οι θεσμικές πρωτοβουλίες να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην επιτροπή για τον εκλογικό νόμο μετέχουν ο κ. Ν. Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Αθ. Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Σ. Δώδος, επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ηλ. Νικολακόπουλος , καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κυρία Λίνα Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και ο κ. Φ. Σπυρόπουλος , καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην επιτροπή για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας μετέχουν ο κ. Χ. Ανθόπουλος, επίκουρος καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ο κ. Ράλλης Γκέκα ς, οικονομολόγος, ο κ. Αθ. Καταρτζής , γενικός διευθυντής Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χ. Κουταλάκης, λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γ. Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Θ. Χατζηπαντελής , καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο κ. Ν. Χλέπας, Αναπληρωτής Καθηγητής Περιφερειακής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk