Πράσινο φως από το ΣτΕ για την ανακατανομή αρμοδιοτήτων

Νόμιμο κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διευρυμένη σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ανακατανέμονται οι αρμοδιότητες σε 12 υπουργεία. Οι σύμβουλοι Επικρατείας κάνουν μόνο τυπικές (νομοτεχνικού περιεχομένου) παρατηρήσεις επί του διατάγματος που δεν επηρεάζουν όμως το περιεχόμενό του. Η δημοσίευση της σχετικής γνωμοδότησης θα γίνει σήμερα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η ανακατανομή αρμοδιοτήτων γίνεται …

Πράσινο φως  από το ΣτΕ για  την ανακατανομή  αρμοδιοτήτων | tovima.gr

Νόμιμο κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διευρυμένη σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ανακατανέμονται οι αρμοδιότητες σε 12 υπουργεία.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας κάνουν μόνο τυπικές (νομοτεχνικού περιεχομένου) παρατηρήσεις επί του διατάγματος που δεν επηρεάζουν όμως το περιεχόμενό του. Η δημοσίευση της σχετικής γνωμοδότησης θα γίνει σήμερα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η ανακατανομή αρμοδιοτήτων γίνεται μεταξύ των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 2) Οικονομικών, 3) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, 4) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 5) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, 6) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 7) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 8) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 9) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 10) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 11) Προστασίας του Πολίτη και 12) Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk