ΠΑΣΟΚ

Παρέλαβε ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Στον νέο Γραμματέα κ. Σ. Ξυνίδη παρέδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης. Στην πραγματικότητα ο κ. Ξυνίδης είχε ήδη εγκατασταθεί στο γραφείο, όπου και υποδέχθηκε τον προκάτοχό του και συζήτησε μαζί του για αρκετή ώρα προτού φωνάξουν τις τηλεοπτικές κάμερες για τις επίσημες δηλώσεις. Παρόντες στη συζήτηση ήταν επίσης οι κκ. Ρ. Σπυρόπουλος , Ι. Μίχας, Ν. Αθανασάκης και η κυρία Μαρία Καρακλιούμη . Δεν επρόκειτο για σύσκεψη…

Στον νέο Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη παρέδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης. Στην πραγματικότητα ο κ. Ξυνίδης είχε ήδη εγκατασταθεί στο γραφείο, όπου και υποδέχθηκε τον προκάτοχό του και συζήτησε μαζί του για αρκετή ώρα προτού φωνάξουν τις τηλεοπτικές κάμερες για τις επίσημες δηλώσεις. Παρόντες στη συζήτηση ήταν επίσης οι κκ. Ρ. Σπυρόπουλος , Ι. Μίχας, Ν. Αθανασάκης και η κυρία Μαρία Καρακλιούμη . Δεν επρόκειτο για σύσκεψη αλλά για μια χαλαρή συζήτηση, όπου ο κ. Ραγκούσης αισθάνθηκε άνετα να αστειευθεί με τον κ. Αθανασάκη ότι η μεταξύ τους παράδοση- παραλαβή ήταν πολύ πιο λιτή και σύντομη.

Το αστείο είχε, πάντως, και τη σοβαρή πλευρά του. Η παρουσία του κ. Ραγκούση στα γραφεία της Ιπποκράτους ερμηνεύθηκε ως κίνηση στήριξης του νέου Γραμματέα του ΠαΣοΚ, ο οποίος βγήκε με τραυματισμένο προφίλ από την ψηφοφορία του Εθνικού Συμβουλίου. Το επίσημο ΠαΣοΚ θέλησε να κλείσει το θέμα αυτό όσο πιο ανώδυνα γινόταν, ο αντίκτυπος όμως που είχε στην κομματική βάση παραμένει σημαντικός. Ο ίδιος ο κ. Ξυνίδης στις συνεντεύξεις που έχει δώσει ως σήμερα επιχειρεί να θεραπεύσει την πληγή λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται γιατί ορισμένα στελέχη δεν εμπιστεύθηκαν έναν άγνωστο για Γραμματέα του ΠαΣοΚ και επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεσή του είναι να δώσει υπόσταση στο κόμμα και φωνή στα μέλη του, όχι να υιοθετεί άκριτα ό,τι λέει η κυβέρνηση. Στόχος του επισημαίνει ότι είναι να αναδεικνύει, όπου θα εντοπίζει, πιθανές δυσαρμονίες της κυβερνητικής πολιτικής με τη βούληση του κόσμου, αλλά κυρίως να συνεχίσει το έργο της ενημέρωσης των πολιτών και της επιμόρφωσης των στελεχών του κόμματος.

Στις δηλώσεις που έκαναν στην Ιπποκράτους, ο κ. Ραγκούσης μίλησε πολύ θερμά για τον διάδοχό του και επισήμανε ότι όλα τα στελέχη του ΠαΣοΚ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν στην εντολή του ελληνικού λαού, ενώ ο κ. Ξυνίδης, αφού αναφέρθηκε ονομαστικά στους προκατόχους του από το 2004 ( Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , Ν. Αθανασάκης και Ι. Ραγκούσης), είπε ότι επιθυμεί να γίνει συνεχιστής της μεγάλης προσπάθειας και να προσαρμόσει το κόμμα στις νέες ανάγκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk