Εκκλήσεις για εκεχειρία στη ΝΔ

Εκκληση να βάλουν όλοι «νερό στο κρασί τους» έτσι ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη σύγκρουση των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ απευθύνουν από χθες τα μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ διαπιστώνοντας ότι η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστη ένταση και πρωτόγνωρες αντιπαραθέσεις. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Σιούφας θα επιμείνει στην εισήγησή του ότι στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πρέπει να λάβουν μέρος …

Εκκληση να βάλουν όλοι «νερό στο κρασί τους» έτσι ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη σύγκρουση των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ απευθύνουν από χθες τα μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ διαπιστώνοντας ότι η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστη ένταση και πρωτόγνωρες αντιπαραθέσεις. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Σιούφας θα επιμείνει στην εισήγησή του ότι στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πρέπει να λάβουν μέρος μόνο τα μέλη του κόμματος, ενώ ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης έχει λάβει εντολή από τον κ. Κ. Καραμανλή να αποφύγει με κάθε τρόπο την ψηφοφορία με κάλπη, για να μην υπάρξουν νικητές και ηττημένοι προτού ακόμη αρχίσει το συνέδριο του κόμματος.

Οπως εξήγησε χθες ο κ. Ζαγορίτης, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να λάβει τον λόγο όποιος το θελήσει, αφού προηγηθούν όμως οι ομιλίες του κ. Κ. Καραμανλή, του κ. Σιούφα και των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

«Θα υπάρξει μια συγκροτημένη εισήγηση από τον κ. Σιούφα, η οποία θα βασίζεται στη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων. Από εκεί και πέραμπορεί ο καθένας να καταθέσει την όποια άλλη πρόταση επιθυμεί, να γίνει συζήτηση, να τοποθετηθεί όποιος θέλει. Στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση. Η πλειοψηφούσα πρόταση- η απόφαση, δηλαδή- θα μπει στο Εκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου ως εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογή του νέου προέδρου. Η τελική απόφαση ανήκει στο Συνέδριο, που είναι και το κυρίαρχο σώμα» διευκρίνισε ο κ. Ζαγορίτης, ο οποίος όμως απέφυγε να αποσαφηνίσει με ποιο τρόπο θα ληφθεί η απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα προτείνει να αποφασίσει η ΚΕ «δι΄ ανατάσεως της χειρός», αλλά αν η απόφαση για την τροποποίηση του Καταστατικού είναι οριακή, τότε δεν θα αποφευχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

O πως παρατηρούσαν εξάλλου χθες μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος δεν έχει ουσιαστικούς λόγους να αμφισβητεί τη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων, καθώς μετά την απόφαση να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και όσοι προσέλθουν στις κάλπες την τελευταία στιγμή με την ταυτότητα τους και εφόσον τα στοιχεία τους καταγραφούν, ελάχιστη σημασία έχει αν θα αποκαλούνται μέλη ή φίλοι του κόμματος.

«Σφήνα» στην αντιπαράθεση των υποψηφίων μπαίνει από τις επόμενες ημέρες και η ΟΝΝΕΔ καθώς στελέχη της έχουν συγκεντρώσει ήδη 4.000 υπογραφές κάτω από ένα κείμενο με το οποίο καλούν τους υποψηφίους να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους για τη νεολαία και τους νέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο υπογράφουν πρώτοι όσοι είχαν αναλάβει την αντιπολίτευση στην απερχόμενη ηγεσία της ΟΝΝΕΔ ( Β. Τοκάκης , Β. Πάνου, Γ. Ράζος, Κ. Κατσαφάδος, Α. Παπαμιμίκος, Π. Αρβανιτάκης, Μ. Τσάκας κ.ά.) υποστηρίζοντας ότι για την εκλογική συντριβή της ΝΔ ευθύνονται τα φαινόμενα κρατισμού και λαϊκισμού τα οποία δεν μπόρεσαν να αποτινάξουν οι υπουργοί από την πολιτική τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk