Πρατήρια επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία πρατηρίων επαναφόρτισης αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρία ηλεκτρικού ρεύματος. Τη διακήρυξη για την τυποποίηση των υποδομών και του εξοπλισμού για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας υπέγραψαν οι επικεφαλής 48 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, διαχειριστών συστήματος διανομής και εθνικών ενώσεων ηλεκτρισμού – μελών της Εurelectric- στις Βρυξέλλες την Τρίτη το βράδυ.

Πρατήρια επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων | tovima.gr

Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία πρατηρίων επαναφόρτισης αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρία ηλεκτρικού ρεύματος.

Τη διακήρυξη για την τυποποίηση των υποδομών και του εξοπλισμού για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας υπέγραψαν οι επικεφαλής 48 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, διαχειριστών συστήματος διανομής και εθνικών ενώσεων ηλεκτρισμού – μελών της Εurelectric- στις Βρυξέλλες την Τρίτη το βράδυ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ΔΕΗ.

Τα οφέλη από την υιοθέτηση προδιαγραφών θα είναι σημαντικά για τη βιομηχανία αυτοκινήτου, τους κατασκευαστές εξοπλισμού, τις ηλεκτρικές εταιρείες και φυσικά για τους πελάτες που θα έχουν μεγαλύτερες επιλογές.

Η δημιουργία των υποδομών για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συμβάλει στη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς ο τομέας μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ευθύνεται για το 23% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού δεσμεύθηκαν να υλοποιήσουν επενδύσεις στον τομέα των υποδομών που είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί η ανάπτυξη των ηλεκτρικών και φορτιζόμενων υβριδικών οδικών οχημάτων (plug-in hybrid road vehicles), τα οποία, όταν φορτίζονται με ηλεκτρική ενέργεια που βασίζεται σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, θα εξασφαλίσουν ένα περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα μεταφορών και βιώσιμη κινητικότητα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία