Αύξηση κίνησης εσωτερικού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο εσωτερικό της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες «έσωσε» τελικά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που για το εννεάμηνο παρουσίασε καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Σε σχέση με τον μέσο όρο της επιβατικής κίνησης των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων που σημείωσε πτώση-7,4% στο 9μηνο λόγω της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσιάζει από την αρχή του χρόνου την καλύτερη εικόνα ανάμεσα σε …

Αύξηση κίνησης εσωτερικού στο «Ελ. Βενιζέλος» | tovima.gr

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο εσωτερικό της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες «έσωσε» τελικά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που για το εννεάμηνο παρουσίασε καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Σε σχέση με τον μέσο όρο της επιβατικής κίνησης των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων που σημείωσε πτώση-7,4% στο 9μηνο λόγω της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσιάζει από την αρχή του χρόνου την καλύτερη εικόνα ανάμεσα σε περισσότερα από 30 μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια καταγράφοντας περιορισμένη μείωση της τάξης του-2,3% (σύνολο 12.617.608 επιβάτες). Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι μάλιστα το μόνο μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που κατέγραψε αύξηση πτήσεων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν αυξημένος κατά +4,6% (σύνολο 161.503 πτήσεις).

Θετικό ήταν το πρόσημο της επιβατικής κίνησης το γ΄ τρίμηνο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (+1,4%), συντελώντας στη βελτίωση του συνολικού απολογισμού από την αρχή του 2009, μιας χρονιάς κατά την οποία η παγκόσμια οικονομική συγκυρία επηρέασε αρνητικά τις αερομεταφορές διεθνώς.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας αντιστάθηκε λόγω της καλοκαιρινής κίνησης με τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να ξεπερνούν τα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς κατά 2% και 2,1% αντίστοιχα και τον Σεπτέμβριο με-0,1% να διατηρεί τα επίπεδα του 2008. Η θετική αυτή εξέλιξη για το ΔΑΑ οφείλεται κυρίως στη δυναμική της κίνησης εσωτερικού που κατέγραψε αύξηση +7,6%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση υποχώρησε κατά-1,8%. Σημαντική αύξηση +7,1% παρουσίασε και ο συνολικός αριθμός των πτήσεων, με +16,5% στις πτήσεις εσωτερικού και ελαφρά υποχώρηση-1,1% στις διεθνείς πτήσεις.

Να σημειωθεί ότι ειδικότερα τον μήνα Αύγουστο ο ΔΑΑ με +2,1% στην επιβατική κίνηση είχε την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (κατά μέσο όρο τον Αύγουστο η Ευρώπη σημείωσε πτώση της τάξης του-4%). Σχετικά με την εξέλιξη της κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ κ. Ι.Παράσχης σχολίασε: «Η ισχυρή δυναμική της αγοράς εσωτερικού και η αναπτυξιακή πολιτική του αεροδρομίου μαςοδήγησαν σε ένα θετικό τρίτο τρίμηνο και στη βελτίωση του συνολικού απολογισμού του έτους μέχρι σήμερα, διατηρώντας μάλιστα την Αθήνα σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά αεροδρόμια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk