αντιεξουσιαστικά

Απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που τελικά αποδείχθηκε φάρσα, υπήρξε χθες στο υπουργείο Οικονομικών την ώρα όπου αναμενόταν να γίνουν δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη. Ενώ όλα ήταν έτοιμα για τις δηλώσεις, ακούστηκε αρχικά από τα μεγάφωνα του κτιρίου η φράση «εκκένωση κτιρίου» και ύστερα από λίγο «επαναλαμβάνω, εκκένωση κτιρίου», χωρίς όμως να αναφέρεται ποιος το ανακοινώνει, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση.

Σύγχυση
Απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που τελικά αποδείχθηκε φάρσα, υπήρξε χθες στο υπουργείο Οικονομικών την ώρα όπου αναμενόταν να γίνουν δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη. * * *
Ενώ όλα ήταν έτοιμα για τις δηλώσεις, ακούστηκε αρχικά από τα μεγάφωνα του κτιρίου η φράση «εκκένωση κτιρίου» και ύστερα από λίγο «επαναλαμβάνω, εκκένωση κτιρίου», χωρίς όμως να αναφέρεται ποιος το ανακοινώνει, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση. Η κατάσταση ξεκαθάρισε όταν οι «σεκιουριτάδες» άρχισαν να οδηγούν προς την έξοδο υπαλλήλους και επισκέπτες.

* * *
Στον 6ο όροφο οι κκ. Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλος και Σαχινίδης οδηγήθηκαν και οι τρεις μαζί στο ίδιο ασανσέρ(!), ενώ όσοι εξήλθαν από το υπουργείο δεν απομακρύνθηκαν αλλά συγκεντρώθηκαν στα πεζοδρόμια κάτω και απέναντι από το υπουργείο με κίνδυνο να τραυματισθούν στην περίπτωση που η απειλή ήταν πραγματική.

Συναγερμός
Η ανατίμηση του πετρελαίου θέρμανσης τις τελευταίες 15 ημέρες και η επερχόμενη πτώση της θερμοκρασίας έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η κυρία Λούκα Κατσέλη (σκίτσο) έχει προγραμματίσει για σήμερα σύσκεψη στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος με τη συμμετοχή των υφυπουργών Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη και Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτη.

* * *
Αντικείμενο είναι ο συντονισμός των ελέγχων που θα κάνουν τα μεικτά κλιμάκια. Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι αρμόδιο για τους ελέγχους στα όργανα μέτρησης των βυτιοφόρων και τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι συναρμόδια στον έλεγχο για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο. * * *
Πάντως, τώρα με όλες τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί ένας πιο απλός και αποδοτικός τρόπος ελέγχου, αφού το μεικτό σχήμα δεν έχει αποδειχθεί και τόσο αποτελεσματικό.

Πρώτη κυρία
Η κυρία Αρετή Σουβατζόγλου είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Θεραπευτηρίου Υγεία μετά την παραίτηση του κ. Θ. Χαραμή λόγω συνταξιοδότησης. Η κυρία Σουβατζόγλου είναι η σύζυγος του κ. Α. Βγενόπουλου αλλά, όπως υποστηρίζουν από τον όμιλο της ΜΙG, ανέλαβε τα καινούργια της καθήκοντα δικαιωματικά. * * *
Διετέλεσε, λένε, project manager της ΜΙG για την επένδυσή της στο Υγεία και παράλληλα είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να γνωρίζει από πρώτο χέρι τη λειτουργία της επιχείρησης. Ειδικοί Μigολόγοι μάλιστα αναφέρουν ότι η κυρία Σουβατζόγλου συναγωνίζεται τον άνδρα της σε εργατικότητα, αφού προσέρχεται και αυτή στην εργασία της από τα μαύρα χαράματα.

Ραντεβού
Μια και μιλάμε για τον όμιλο της ΜΙG, χθες ο κ. Βγενόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Βγενόπουλου σχετικά με τον διαγωνισμό για την απελευθέρωση της επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

* * *
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί διαβούλευση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους ενδιαφερόμενους Goldair και Swissport, από την οποία απουσίαζε η Οlympic Ηandling του κ. Βγενόπουλου. Ο κ. Ρέππας επανέλαβε τη θέση του υπουργείου περί διασφάλισης των αρχών της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk